Budai György: A szocialista Legény Zsolt beismerte, hogy cigarettát csempészett - Videó!





Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője bejelentette, Ukrajnában nyomozás indult a cigicsempész szocialista politikus ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.30.
cigarettacsempész

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, 2020 decemberében a szocialista politikus az ukrán–magyar határon bukott le. Legény Zsolt autójának csomagtartója cigarettával volt tele.

Mint Budai Gyula bejegyzéséből kiderült, Ukrajna Állami Fiskális Szolgálatának Kárpátaljai Megyei Főigazgatósága nyomozó osztálya előzetes vizsgálatot folytat az ügyben az ukrán büntető törvénykönyv 204. paragrafusa alapján.

A baloldali politikus úgy érkezett a Beregsurány–Luzsanka határátkelőhöz, hogy nem volt érvényes ukrajnai akkreditációja, autóján nem volt diplomatarendszám, mégis diplomata-útlevelet mutatott fel.

Miután a vámhatóság félreállította és felnyitotta csomagtartóját, elképesztő mennyiségű dohányárut találtak. Amikor ezzel szembesítették, diplomáciai védelemre hivatkozott, aminek következtében a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. Bár Legény első körben megpróbálta magyarázni a történteket, nem sokkal később lemondott valamennyi pártbeli tisztségéről.

Így megszabadult az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjától, ráadásul a pártból is kilépett. Döntését azzal indokolta, hogy „nem terhelheti a közösségét egy ilyen súlyos üggyel„ – írja a Pesti Srácok.

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás