A DK már megint egy veszélyes kampányba kezd, most a kínai vakcinát támadják

Itt a harmadik hullám, de a DK mégsem szavazta meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását és a parlamenti ülés után rögtön a kínai vakcina ellen kampányoltak.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.02.24. 08:45
politika

A DK most a kínai vakcina ellen kampányol. Veszélyes játékot űz az ellenzék, minden fronton támadják a járvány elleni védekezéseket, nem szavazták meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását sem hétfőn.

Miután nemet mondtak a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a Facebook-oldalukon a kínai vakcina ellen kezdtek hadjáratot és a 27 országban elfogadott kínai vakcina ellen uszítanak. „Nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet” érvelnek. A kínai Sinopharm vakcina zöld jelzést kapott a magyar szakhatóságtól és eddig nagyjából 30 millió embert oltottak be vele a világon - írja a Ripost.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A DK azzal érvvel a kínai vakcina ellen, hogy a háziorvosok sem ajánlják. A párt politikusa, Komáromi Zoltán háziorvosként beszélt a kínai vakcina ellen.

Az ellenzék oltásellenessége emberéleteket veszélyeztet” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben. Kiemelte: a harmadik hullám ellen, mind az újranyitás érdekében vakcinára van szükség.

Menczer Tamás külügyi államtitkár a közösségi oldalán azt írta, hogy ezt a vakcinát világszerte már több mint 30 millióan megkapták és mintegy félmillió embert oltottak be vele Szerbiában, köztük sok vajdasági magyart.

Orbán Viktor is a kínai vakcinára vár

Én úgy vagyok vele, hogy ezt a vírust a kínaiak ismerik legrégebb óta, ezért abból indulok ki, hogy valószínűleg ők is tudják róla a legtöbbet, úgyhogy én megvárom a soromat, és ha választhatok majd, akkor kínai vakcinát kérek” – fogalmazott január végén a miniszterelnök.

Kiállnak a magyar tudósok a Sinopharm-vakcina mellett

Ha kínai, akkor olcsó és gagyi – ez van a magyar fejekben, noha a kínai vakcina se nem olcsó, se nem gagyi. A gyógyszeriparban jártas szakemberek szerint a kínai gyógyszeripar a világ élvonalában van, onnan érkezik számos gyógyszer hatóanyag, például a fájdalomcsillapítókban alkalmazott paracetamol. Fogalmunk sincs, mennyi kínai eredetű termékkel gyógyítjuk magunkat teljes bizalommal!

A Ripost Tóth Sándor virológust kérdezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által vizsgált kínai oltóanyagról.

Bár első körben a Sinopharm vakcinát nem adták 60 éven felülieknek, időseknél sokkal ritkábban alakul ki allergiás reakció, mint a fiataloknál, így ettől kevésbé kell tartaniuk” – vélekedett a virológus. „Az sem igaz, hogy a Sinopharm vakcina publikációjával gond lenne: a klinikai fázisokat a hírekkel ellentétben folyamatosan publikálták különböző rangos szaklapokban, például a Lancetben. Ez a szaklap már november 17-én írt a kínai vakcina I.-II. Fázisú klinikai kísérleteiről. Ha a magyar hatóságok rendben találják a vakcinát, bárki nyugodtan beoltathatja magát vele!

Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a MOL-nál tett látogatást

Orbán Viktor a MOL-nál tett látogatást

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Gyertyákkal és családi fotóval ünnepelte Orbán Viktor advent második vasárnapját

Gyertyákkal és családi fotóval ünnepelte Orbán Viktor advent második vasárnapját

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik