Hidegfront rondít bele a napsugaras őszbe

A hét közepén, azaz az október 23-ai nemzeti ünnepen és munkaszüneti napon egy hidegfront rondít bele a napsütéses időbe.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.10.23. 06:00
ősz október 23-a hidegfront

A reggeli csípősebb időszakokat leszámítva napsütéses, kellemes időjárással kezdődött el ez a hét, aminek a második fele is hasonlóan is végződik majd. Némileg azonban ront az összképen, hogy az észak felől érkező hidegfront éppen az október 23-i, szerdai munkaszüneti napba fog belerondítani – írja a koponyeg.hu.

hidegfront ősz
A szerdán érkező hidegfront némileg belerondít a szép, őszies időbe, amely aztán a hétvégére visszatér majd (Fotó: Valentin S / Pexels – Képünk illusztráció)

Hidegfront zavar bele a nyugodt időjárásba

Szerencsére csak egy gyenge hidegfrontról van szó, ám hatására nyugat felől több felhő is érkezik majd fölénk szerdán. Ezekből nyugaton kisebb eső is kialakulhat. Ahogy csapadékból, úgy szélből sem hoz sokat a szerdai hidegfront: az északi, északkeleti szelet az Alpokalján és északkeleten kísérhetik csak élénk lökések. Délután 15 és 20 fok között tetőzhet a hőmérséklet, a 20 fok közeli értékeket a déli, délkeleti területeken mérhetjük majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti, kevésbé felhős tájakon több fokkal hidegebb lesz. 

Csütörtökön még a szerdaihoz hasonló időben lesz részünk: az ország nyugati, délnyugati felén felhős időre van kilátás, itt elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A légmozgás északnyugaton és északkeleten élénkülhet meg. 13 és 19 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Hétvégén folytatódik a nyugodt, őszies idő

Pénteken és szombaton – miután feloszlanak a hajnali pára- és ködfoltok – az ország nagy részén szép, napos idő lesz és esni sem fog majd. A déli-délkeleti szél nyugaton, északnyugaton élénk, Sopron környékén erős lehet. Pénteken 15-20, szombaton 16-21 fokot mérhetünk napközben, vagyis igazi kirándulóidő vár ránk a hétvégén.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás