Leszakad az ég: 19 vármegyére adtak ki riasztást

Három vármegyében 24 óra alatt 30 mm-nél is több csapadék hullhat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.03.
Módosítva: 2024.10.03.
eső Riasztás ősz

Már csak a pénteket kell kibírni – a hét utolsó hétköznapján leszakad az ég: 19 vármegyére adtak ki riasztást, ebből Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegyére másodfokú riasztást rendeltek el. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat! (Az ország többi részén 20 mm feletti eső várható.)

eső, zápor, zivatar, időjárás
Nem ússzuk meg szárazon október első péntekét! (Fotó: Pexels)

A Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. (HungaroMet) előrejelzése kiadós esőt ígér az egész országra, mutatjuk is a veszélyjelzési térképüket:

Péntekre az egész országra riasztást adtak ki eső miatt (met.hu)

Most pedig lássuk, milyen időre számíthatunk az elkövetkezendő napokban a Köpönyeg.hu meteorológiai oldal előrejelzése alapján! 

Pénteken borult időre van kilátás, kiadós esőzéssel. Délutántól aztán dél felől szűnni kezd a csapadék. A csúcsérték 14 fok körül alakul. Az ÉK-i szél megerősödhet.
Szombaton is borongós marad az ég, ugyanakkor csak elszórtan fordul elő zápor. Több helyen párás, foltokban ködös lesz a levegő. 15 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
Vasárnap időnként napos időszakokra is lehet számítani. Jelentős csapadék nem várható. A szél mérsékelt marad, a hőmérséklet csúcsértéke pedig 13 és 18 fok között alakul.
Hétfőn végre újra napos időre és nappali gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, csapadék nélkül. A szél délire fordul, de mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 2 és 10 fok között, délután pedig 15 és 20 fok között alakul.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás