Elviselhetetlen hőség: erre a 9 vármegyére adtak ki harmadfokú riasztást

Pokoli kánikulát jósolnak szombatra a meteorológusok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.15.
hőség Nyár 2024 előrejelzés

Szó szerint embert próbáló az idei nyár: az előttünk álló hétvége pedig 40 fokos hőséget ígér. Ahogy az alábbi ábra mutatja: szombatra 9 vármegyére adtak ki harmadfokú riasztást magas középhőmérséklet miatt:

Augusztus 17-ére 9 vármegyére is harmadfokú riasztást adtak ki (Fotó: met.hu)

Ami a következő napok meteorológiai prognózisát illeti, beszédes tény, hogy a zivatarok révén egyes területeken 31 fokig süllyed vissza a csúcshőmérséklet. Jöjjenek a részletek!

Pénteken napos, gomolyfelhős kánikula várható. Gyenge marad az északias szél. Esetleg elvétve fordulhat elő hőzivatar. 33-39 fok valószínű.
Szombat délutánig marad a strandidő sok napsütéssel, majd délutántól magasra törnek a gomolyfelhők, és szórványosan törnek ki zivatarok. Estétől ÉNy-ira fordul és megerősödik az ÉNy-i szél. Még mindig rekkenő hőség lesz, akár 40 fok is lehet.
Vasárnap reggel és estétől alakulnak ki főleg zivatarok, napközben napos időre van kilátás. Az ÉNy-i szél megerősödik. 35 fokos csúcshőmérsékletre számíthatunk.
Hétfőn a változóan felhős égből szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Nagy területen lehet erős az ÉNy-i szél. 26–31 fok közé esik vissza a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu meteorológiai portál.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás