Pokoli hőség és viharos napok következnek, erre jobb, ha felkészülsz

A kánikula mellett viharra és zivatarra is számítanunk kell.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.
időjárás hőség kánikula vihar

Csütörtökön reggelig, délelőttig az ország középső, majd az északi tájain szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A csapadéktömb északkelet felé elvonul, és sok napsütés következik. Marad a rekkenő hőség, akár 40 fokkal.

Man,Refilling,His,Water,Bottle,In,The,Summer,Heat,In
Akár 40 fokos melegeket is mérhetünk a hét második felében – Fotó: csikiphoto /  Shutterstock

Pénteken, augusztus 16-án a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja. Kis eséllyel fordulhat elő frissítő, helyi csapadék. 33 és 40 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. A kellemes nyári időt a hétvégén azonban felhők és zivatarok borítják fel. Az ország középső részein szinte pusztító meleg lesz, ezért a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. harmadfokú, vörös figyelmeztetést adott ki az ország középső részeire.

Az ország egész részén perzselő forróság lesz, de a középső részeken lesz igazán pokoli a helyzet / Fotó: met.hu

Szombaton, augusztus 17-én a napsütést gyakrabban zavarják már gomolyfelhők, és szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Folytatódik az országos hőség, 34-40 fokkal.

Vasárnap, augusztus 18-án napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Szórványosan újabb záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Élénk lesz az ÉNy-i szél. 37 fok körüli forróság lesz még – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás