Ekkor ér végre véget a 40 fokos pokoli hőség

Az idei nyár több részletben is hozott elképesztő forróságot, ám a legtöbben már megelégelték a pokoli kánikulát. Most nekik hoztunk egy jó hírt: mutatjuk, mikor hoz végre némi enyhülést az időjárás.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.
kánikula lehűlés hideg front forróság

Idén nyáron nem volt hiány forróságból: több alkalommal is 40 fok fölötti hőmérsékletet mértek kis hazánkban, ami nem kis kellemetlenséget okozott a kontinentális égövhöz szokott magyar lakosságnak. A napokban megint extrém meleg van, ami a legtöbb embert igen csak megviseli, így sokan már alig várják, hogy a kánikula után végre megérkezzen a hidegfront, vagy legalább egy kicsit lejjebb menjen a hőmérséklet. Nos, még az is lehet, hogy meghallgattatnak az imáik.

Borzasztó kánikula érezteti hatását a napokban Fotó: pexels.com

Meddig tart a kánikula?

A hét további napjaiban is pokoli hőség várható, ugyanis a köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön és pénteken, azaz augusztus 15-én és 16-án 38 fok körül alakul majd a hőmérséklet, de hétvégén is 36-37 fokos kánikula várható, így érdemes vízparton ejtőzni, hisz ott azért jóval elviselhetőbb az iszonyatos meleg. Augusztus 19-e és 20-a hozhat némi enyhülést, ugyanis ezeken a napokon 30 fok körül stabilizálódhat a hőmérséklet, ami az eddigiekhez képest már egészen kellemesnek ígérkezik. De azért ne temesd még a nyarat, ugyanis szerdától újra bedurvul és hozza az elmúlt hónapokban megszokott formáját.

A hidegfront már vasárnap megérkezhet záporokkal és zivatarokkal, megnehezítve ezzel a frontérzékenyek életét. A hidegfrontra érzékenyek ezekben a napokban könnyen érezhetnek levertséget, ingerlékenységet, nyugtalanságot, fejfájást, de akár koncentrációvesztést sőt alvászavarokat és reflexlassulást is. A fronthatásokra elsősorban a túlhajszolt életmódú, instabil idegállapotú, gyengébb fizikumú emberek, vagy épp az idősek, és betegek érzékenyek, így érdemes már előre felkészülni a nehézségekre. Ilyenkor fontos a bőséges folyadékbevitel, de az sem árt, ha ezeken a nehéz napokon kerülöd a stresszes helyzeteket. A szív- és érrendszeri betegek különösen ki vannak téve az időjárás szeszélyes játékainak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás