Emelték a riasztás fokozatát: 40 fok is lehet, ekkor lesz a legmelegebb

A következő napokban tombolni fog a nyár, esélyünk sincs a hőség kivédésére.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.
időjárás Hőségriasztás zivatar

Az előrejelzések szerint a hét második felében csak egyre melegebb lesz. Néhány helyen zivatarra lehet számítani, de nagy felfrissülést sajnos az esők sem hoznak!

kánikula, hőség, napsütés, nyár, meleg, katlan,
Nem kímél a kánikula! Fotó: Pixabay

Szerdán folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel. Elvétve fordulhat elő frissítő csapadék. Az ország nagy részén forróság lesz 35 fok körüli maximumokkal. A HungaroMet Nonprofit Zrt. harmadfokú hőségriasztást adott ki Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére, másodfokú figyelmeztetést Pest, Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Veszprém vármegyére, elsőfokút pedig Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Vas és Zala vármegyére. A zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala vármegye kapott elsőfokú riasztást.

Kegyetlen meleg lesz! Forrás: met.hu

Csütörtökön napos, gomolyfelhős, nagyon meleg idő valószínű. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar, napközben 36-37 fokos hőség várható. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét kivéve az egész országban hőségriadó van érvényben, melynek fokozatát harmadfokúra emelték Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyében.

Pénteken és szombaton folytatódik az országos hőség sok napsütéssel, kevés gomolyfelhővel – írja a Köpönyeg. Délen akár 38-40 fokos forróság is lehet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás