Három részre szakad az ország: kiadták a riasztást a meteorológusok





Ennek ellenére nyárias hétvégét ígérnek az időjósok.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.10.21.
időjárás Riasztás zivatar

A nyár pénteki visszakacsintása után szombaton minimálisan csökken a nappali felmelegedés, de még így is 25 fok körül alakulnak a maximumok, sőt, a Tiszántúlon veszélybe kerülhet a napi melegrekord is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 22 fok között, de Szabolcsban néhol 15 fok alatt lehet.

Illusztráció Fotó: Shutterstock

Csapadékra viszont számítani kell: a reggeli és a kora esti órákban is szükség lehet az esernyőre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész középső országrészre első fokú figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok miatt, csak a legkeletibb és legnyugatibb vármegyéink ússzák meg szárazon. 

Grafika: met.hu

A Köpönyeg orvosmeteorológusa szerint erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Emiatt sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát – figyelmeztet Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás