Hétvégén bármi előfordulhat: durva meglepetést okozhat az időjárás





Ez lesz az a hétvége, amikor az időjárás a véglegeteket produkálja majd. Országrésztől függ, hogy mire számíthatunk, de az biztos, hogy az ónos esőtől kezdve a havazásig bármit tapasztalhatunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.10.
Beköszönt az igazi tél

Frontmentes, erősen párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A párás idő a légúti betegségben szenvedőket (asztma, COPD) megviselheti, náluk nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. A hideg idő a krónikus ízületi betegségben szenvedők tüneteit erősítheti, a végtagfájdalom fokozódhat és az érintett végtagok mozgásai is beszűkülhetnek – írja a Köpönyeg.hu.

Változatos lesz a hétvége

Szombaton reggelre többfelé képződik köd, melyből szitálás, ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordul. Napközben észak felől csökken a felhőzet, itt kevés napsütés is lehet. Az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik. +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.
Vasárnap délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Tiszántúlon, majd a Duna–Tisza közén is várható csapadék: eleinte eső, ónos eső, amit egyre inkább havazás vált fel. A Dunántúlon gyengén felhős lehet az idő. Az északi, északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. 0–5°C valószínű.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás