Hideg túrókrém áfonyával és idénygyümölccsel, tele tálban!
A Charlotte-torta és gróf Nádasdy Borbála franciás sárgabarack lepénye együtt ihlette azt a Hidegtálnak nevezett desszertet, amelyet a forróságban sütés nélkül, pikk-pakk össze lehet rakni, és lehűtve mennyei krémes, zamatos és hűsítő uzsonnát rakhatunk az asztalra gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mivel most itt a relatívan olcsó áfonya ideje, abból és maradék barackból készült a túróalapú édes csemege.
Átlátszó kerek üvegtál
1 csomag Győri Zabkeksz
Fél kg Rögös túró
25 dkg áfonya
4-5 barack (őszi és sárga vegyesen)
2 tasak vaníliás cukor
2 nagy evőkanál tejföl (20%-os)
1 kiskanál vaj
A kekszet ledaráljuk. A túrót a tejföllel és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. (Aki szereti, hagyhatja apró darabosnak a túrót.) Az üvegtál aljára beleszórjuk a darált keksz felét, jöhet rá a túrókrém fele, majd arra egy réteg áfonya, illetve a maradék őszi darabkák, aztán újra keksz (az összes), és rá a krém maradéka. Ennek tetejét (a grófnőféle) vajon megkaramellizált fél sárgabarackokkal takarjuk be, amik közé ismét áfonyát szórunk. Be a hűtőbe, aztán lehet enni a mennyei túrós-áfonyás gyümölcsös rakottast!
Pohárkákba vagy kistálkába adagoljuk, és a tetejére dobáljunk még ízlés szerint friss áfonyát!
Egy pohár vízbe dobált áfonyából és jégkockából mennyei áfonyalét lehet csinálni mentes itókának.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre