Hidegtál – Túróból, áfonyával!

Hideg túrókrém áfonyával és idénygyümölccsel, tele tálban!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.07.31.
Módosítva: 2024.07.31.
Hidegtál áfonya desszert túró

A Charlotte-torta és gróf Nádasdy Borbála franciás sárgabarack lepénye együtt ihlette azt a Hidegtálnak nevezett desszertet, amelyet a forróságban sütés nélkül, pikk-pakk össze lehet rakni, és lehűtve mennyei krémes, zamatos és hűsítő uzsonnát rakhatunk az asztalra gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mivel most itt a relatívan olcsó áfonya ideje, abból és maradék barackból készült a túróalapú édes csemege.

Kekszmorzsa, túró, gyümölcs: a könnyű és ízgazdag desszert! Fotó: Fodor Erika

Hozzávalók

Átlátszó kerek üvegtál

1 csomag Győri Zabkeksz

Fél kg Rögös túró

25 dkg áfonya

4-5 barack (őszi és sárga vegyesen)

2 tasak vaníliás cukor

2 nagy evőkanál tejföl (20%-os)

1 kiskanál vaj

Áfonya a barackos-kekszes túrókrémen Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A kekszet ledaráljuk. A túrót a tejföllel és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. (Aki szereti, hagyhatja apró darabosnak a túrót.) Az üvegtál aljára beleszórjuk a darált keksz felét, jöhet rá a túrókrém fele, majd arra egy réteg áfonya, illetve a maradék őszi darabkák, aztán újra keksz (az összes), és rá a krém maradéka. Ennek tetejét (a grófnőféle) vajon megkaramellizált fél sárgabarackokkal takarjuk be, amik közé ismét áfonyát szórunk. Be a hűtőbe, aztán lehet enni a mennyei túrós-áfonyás gyümölcsös rakottast!

Hidegen készül, hidegen tálaljuk Fotó: Fodor Erika

Tuti Tipp

Pohárkákba vagy kistálkába adagoljuk, és a tetejére dobáljunk még ízlés szerint friss áfonyát!

Mesés ez az áfonyalé is! Fotó: Fodor Erika

+1 Tipp

Egy pohár vízbe dobált áfonyából és jégkockából mennyei áfonyalét lehet csinálni mentes itókának.

 

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás