A jó minőségű tej és a belőle megalkotott táplálék az egészséget szolgálja.
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett sajtóreggelire a Metropol Konyha rovatát is meghívták. A Nagy István agárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke részvételével megtartott találkozón csodálatosan finom magyar tejtermékekből készített ételeket kóstolhattunk.
A jó minőségű tej és a belőle megalkotott táplálék fogyasztásának népszerűsítését, illetve a hazai előállítás széles körű támogatását szorgalmazó eseményen természetesen magas zsírtartalmú és kiváló minőségű magyar tej volt a welcome drink.
Reggelire pedig az ebből készült natúr joghurtba keverhettünk müzlit és friss idénygyümölcsöt, különfajta sajtokat kóstolhattunk házi lekvárral, de klasszikus tejberizzsel is kényeztették az édesszájúakat. A sós falatokat kedvelők abból kaphattak ízelítőt, milyen finom is egy jó minőségű tejből készült túró, körözöttnek elkészítve, akár tzatzikivel, a pirítós mellé.
A találkozón Győrffy Balázs, a NAK elnöke köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a feldolgozóknak és a tejhasznú szarvasmarhatartóknak is érdemes kihasználniuk az új közös agrárpolitikára alapozott stratégiai terv nyújtotta támogatási lehetőségeket. „Fontos lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a piacunkat visszaszerezzük. A magyar fogyasztókat minél nagyobb arányban hazai tejtermékekkel kell ellátni” – emelte ki a NAK elnöke, aki azt szorgalmazta, hogy aki teheti és eheti fogyasszon fontos aminosavakban gazdag állati fehérjét, és válassza a vajat margarin helyett.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre