![](https://cdn.metropol.hu/2024/07/4ISuXkyYoJ-jk71g4IWhzt4Ia5a75it3QYXsRKrit70/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiYzE2ZmNlZDEyYjQyMWNhN2MyMjI5MmQ0MThhNGY3.png)
Isteni recept: tarjából tépett hús, grillen
Süssünk egyben tarját grillen!
A jó minőségű tej és a belőle megalkotott táplálék az egészséget szolgálja.
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett sajtóreggelire a Metropol Konyha rovatát is meghívták. A Nagy István agárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke részvételével megtartott találkozón csodálatosan finom magyar tejtermékekből készített ételeket kóstolhattunk.
A jó minőségű tej és a belőle megalkotott táplálék fogyasztásának népszerűsítését, illetve a hazai előállítás széles körű támogatását szorgalmazó eseményen természetesen magas zsírtartalmú és kiváló minőségű magyar tej volt a welcome drink.
Reggelire pedig az ebből készült natúr joghurtba keverhettünk müzlit és friss idénygyümölcsöt, különfajta sajtokat kóstolhattunk házi lekvárral, de klasszikus tejberizzsel is kényeztették az édesszájúakat. A sós falatokat kedvelők abból kaphattak ízelítőt, milyen finom is egy jó minőségű tejből készült túró, körözöttnek elkészítve, akár tzatzikivel, a pirítós mellé.
A találkozón Győrffy Balázs, a NAK elnöke köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a feldolgozóknak és a tejhasznú szarvasmarhatartóknak is érdemes kihasználniuk az új közös agrárpolitikára alapozott stratégiai terv nyújtotta támogatási lehetőségeket. „Fontos lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a piacunkat visszaszerezzük. A magyar fogyasztókat minél nagyobb arányban hazai tejtermékekkel kell ellátni” – emelte ki a NAK elnöke, aki azt szorgalmazta, hogy aki teheti és eheti fogyasszon fontos aminosavakban gazdag állati fehérjét, és válassza a vajat margarin helyett.
Süssünk egyben tarját grillen!
Így készítsünk valódi gyümölcstortát – ezúttal meggyből!
Az olaszokat is legyőzte a magyar tehetség.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre