Bolyki Bali soulénekes a konyhában is jól muzsikál.
Bolyki Balázs nemcsak legendás énekhangjával örvendezteti meg a környezetét. Ha az ember abban a szerencsés helyzetben van, hogy megkóstolhatja vegán remekeit, kiderül, hogy a konyhában is nagy volumenű művész.
„Néhány éve intenzív életmódváltásba kezdtem, aminek következtében 40 kilót sikerült ledobnom. Örömmel osztom meg most az egyik nagyon finom étel receptjét. Az eredetileg jóval szerényebb recept is már igen kívánatos és ízletes, de az általam továbbfejlesztett verzió önmagáért beszél!” – mondta Bali.
Hozzávaló
3-6 db szép húsos zöldpaprika kicsumázva félbe vágva
A díszítéshez olívabogyó, dió, csemegeuborka, paradicsom, retek vagy brokkoli csíra
2 doboz natúr tofu
1 db vegán tejföl
2 fej lilahagyma
1 kiskanál só (vagy ízlés szerint)
2-4 nagy evőkanál mustár
4-5 evőkanál pirospaprika
1-2 kiskanál őrölt kömény
1-2 csipet őrölt bors
Édesítéshez pici cukor vagy valamilyen folyékony édesítőszerből pár csepp.
Elkészítés
A tofutömböket pici apró darabokra (kockákra) szeleteljük hozzáadva a vegán tejfölt és a mustárt. Villával összetörjük, majd teljesen krémesre keverjük. Hozzáadjuk a fűszereket és teljesen eldolgozzuk. Ha nem elég krémes (tényleg ) pici vízzel higíthatjuk. A félbevágott paprikákat megtöltjük, és díszítjük. Ez a mennyiség bőven elegendő arra is, hogy pirítós vagy pirított kenyérre maradjon belőle.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre