Bereznayval főzhetünk a Magyar Konyhában





Ha csíped Bereznay Tamás séfet, most főzhetsz vele!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.09.10.
Magyar Konyha Főzőiskola Bereznay Tamás konyha

Ősszel Magyar Konyha Főzőiskola indul Bereznay Tamással. Havonta két alkalommal 12 fős csoportokban tartanak kurzusokat, ahol sorra kerülnek a magyar és a nemzetközi konyha legizgalmasabb fogásai. 

 

Amire számítani lehet: minőségi alapanyagok, technikai tudás, konyhai trükkök, tálalás. A közös főzés után közös vacsora, ahol neves magyar borászok tételeivel párosítják a fogásokat. Az első alkalom szeptember 23. 16–20 óra. A tematika: Steakhúsok és köretek. A jelentkezők hátszínt, bélszínt, Ribeye steak-et, sült paprika salátát, grillezett burgonyát készítenek.

Készül a szték 

A következő alkalommal, szeptember 30-án az olasz konyha lesz a fókuszban.

Jelentkezés: [email protected] oldalon.

Egy kis ízelítő Bereznay Tamástól: Pikáns, meleg salátaköret

Hozzávaló 4 főre

2 ek. friss lime-dzsúsz

6 kk. szójaszósz

2 kk. barna cukor

2 fej fokhagyma

2 ek. napraforgómag

1 ek. olívaolaj

Elkészítés

A fokhagymát felkarikázzuk, és az olívaolajon megpirítjuk a szotyival együtt. Papírtörlőn leitatjuk a fölösleges olajat, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a dresszinget: a lime-dzsúszt, a szójaszószt és a cukrot összekeverjük, amíg a cukor feloldódik. Félretesszük. Egy nagy fej római salátát leveleire bontunk, majd forró, sós vízbe mártjuk, amíg élénkzöld lesz (kb. 30 másodperc). Papírtörlőn lecsepegtetjük és egy tálra rendezzük. Egyenletesen meglocsoljuk az öntettel, és rászórjuk a pirított fokhagymás magot.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás