Ha csíped Bereznay Tamás séfet, most főzhetsz vele!
Ősszel Magyar Konyha Főzőiskola indul Bereznay Tamással. Havonta két alkalommal 12 fős csoportokban tartanak kurzusokat, ahol sorra kerülnek a magyar és a nemzetközi konyha legizgalmasabb fogásai.
Amire számítani lehet: minőségi alapanyagok, technikai tudás, konyhai trükkök, tálalás. A közös főzés után közös vacsora, ahol neves magyar borászok tételeivel párosítják a fogásokat. Az első alkalom szeptember 23. 16–20 óra. A tematika: Steakhúsok és köretek. A jelentkezők hátszínt, bélszínt, Ribeye steak-et, sült paprika salátát, grillezett burgonyát készítenek.
A következő alkalommal, szeptember 30-án az olasz konyha lesz a fókuszban.
Jelentkezés: [email protected] oldalon.
Egy kis ízelítő Bereznay Tamástól: Pikáns, meleg salátaköret
2 ek. friss lime-dzsúsz
6 kk. szójaszósz
2 kk. barna cukor
2 fej fokhagyma
2 ek. napraforgómag
1 ek. olívaolaj
A fokhagymát felkarikázzuk, és az olívaolajon megpirítjuk a szotyival együtt. Papírtörlőn leitatjuk a fölösleges olajat, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a dresszinget: a lime-dzsúszt, a szójaszószt és a cukrot összekeverjük, amíg a cukor feloldódik. Félretesszük. Egy nagy fej római salátát leveleire bontunk, majd forró, sós vízbe mártjuk, amíg élénkzöld lesz (kb. 30 másodperc). Papírtörlőn lecsepegtetjük és egy tálra rendezzük. Egyenletesen meglocsoljuk az öntettel, és rászórjuk a pirított fokhagymás magot.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre