Egy nagymama palacsintájával semmi sem versenyezhet, hát még, ha a nagyinak történetesen ez a szeretetnyelve!
Gagi egy igazi nagymama, akinél az unokák mindig számíthatnak egy jó palacsintára. „Főleg érzésre csinálom, még az anyósom tanította nekem, 50 év alatt volt módon kigyakorolni. Nekem a palacsinta a szeretetnyelvem, az unokáimon kívül csak annak sütöm, akit nagyon szeretek.„
80 dkg liszt
5 tojás
1 zacskó sütőpor
2 evőkanál cukor
Jó nagy csipet só
6 dl tej,
2 dl szénsavmentes víz,
2dl szénsavas víz összekeverve (mehet a tejes dobozba a kétféle víz)
0,5 dl olívaolaj
A száraz hozzávalókhoz először a vizes tej felét hozzáöntjük, összekeverjük fakanállal, majd robotgéppel is. Ha ez csomómentes, szépen hozzáadagoljuk a maradék folyadékot, és az olajat. Ezután hagyjuk állni fél órát, majd a sütés előtt megnézzük, kell-e még bele nedvesség, ha igen, még egy kis tejes vizet hozzáöntünk.
Az első palacsinta alá mehet az olívaolaj, majd néha-néha egy-egy fröccsentés bele a tésztába. Mindig a tojás állagától függ, hogy kell-e még liszt vagy tej/víz
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre