Gagi palacsintája – avagy egy nagyi szeretetnyelve

Egy nagymama palacsintájával semmi sem versenyezhet, hát még, ha a nagyinak történetesen ez a szeretetnyelve!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.10.01.
palacsinta

Gagi egy igazi nagymama, akinél az unokák mindig számíthatnak egy jó palacsintára. „Főleg érzésre csinálom, még az anyósom tanította nekem, 50 év alatt volt módon kigyakorolni. Nekem a palacsinta a szeretetnyelvem, az unokáimon kívül csak annak sütöm, akit nagyon szeretek.„

Hozzávaló

80 dkg liszt

5 tojás

1 zacskó sütőpor

2 evőkanál cukor

Jó nagy csipet só

6 dl tej,

2 dl szénsavmentes víz,

2dl szénsavas víz összekeverve (mehet a tejes dobozba a kétféle víz)

0,5 dl olívaolaj

Csoki-vaníliás Fotó: Fodor Erika
Gagi nem aprózza el... Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A száraz hozzávalókhoz először a vizes tej felét hozzáöntjük, összekeverjük fakanállal, majd robotgéppel is. Ha ez csomómentes, szépen hozzáadagoljuk a maradék folyadékot, és az olajat. Ezután hagyjuk állni fél órát, majd a sütés előtt megnézzük, kell-e még bele nedvesség, ha igen, még egy kis tejes vizet hozzáöntünk.

Duplatöltött, felcsavarva Fotó: Fodor Erika

Az első palacsinta alá mehet az olívaolaj, majd néha-néha egy-egy fröccsentés bele a tésztába. Mindig a tojás állagától függ, hogy kell-e még liszt vagy tej/víz

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás