
Fitt fasírt kacsamellből - zsemle helyett répával
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Fujt Judit, sok-sok ovis kedves óvó nénije, már maga is többszörös nagymama osztotta meg velünk a családi kovászos uborka receptjét, amit még az ő nagymamájától tanult, és most már az ő lányai is csinálják és unokái is habzsolják.
1 db 5 literes üveg
25-30 db uborka
2 kapor
4 púpos evőkanál só
1 szelet kenyér
2-3 gerezd fokhagyma (aki szereti)
alulra, felülre összehajtogatott 1-1 nagy kapor
Az üveg aljára és tetejére kerül az összehajtogatott 1-1 nagy kapor. Az uborka végeit kicsit levágom, és a kést beleszúrva hosszában egy vágást ejtek az uborkákon. Állítva sorakoztatom az üvegbe, rászórom a sót, és kézmeleg vizet öntök rá, hogy bőven ellepje, 1 szelet kenyér jön legfelülre. Egy kistányérral fedem le, és napra teszem 2 napig.
Ha nagyon felmelegedne, akkor inkább félárnyékba. Harmadik nap leveszem a kenyeret, az uborkákat átrakom kisebb üvegekbe, és rászűröm a levét. Megy a hűtőbe. (Lehet beletenni még az elején 2-3 gerezd fokhagymát.) A levét is meg lehet inni, én bele-bele kortyolok. Nekem kacsazsíros kenyérrel a kedvencem!
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre