Ha van birsalmád ezt a receptet ne hagyd ki.
Elég pár darab az őszi gyümölcsből és máris elkészítheted az egyik legfinomabb lekvárt, ami ráadásul félóra alatt kész is van.
Fahéjas birsalmalekvár receptje:
6-8 darab birsalma
cukor
fahéj
A birsalmákat kicsumázzuk, majd felaprítjuk. Nagyobb lábasban összekeverjük cukorral és kis hőfokon elkezdjük főzni. Amikor a gyümölcs levet eresztett megszórjuk fahéjjal és teljesen puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sűrű lett a massza egy kis vizet öntünk hozzá, amivel felforraljuk. Ezután tisztára mosott üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre