3 fincsi desszert, amiért az unokák is rajonganak majd

Látogatóba jönnek az unokák a hétvégére? Mutatunk néhány örök kedvencet, amit bármelyik nagyi szívesen elkészít majd a vasárnapi ebéd mellé. Ezeknek senki nem tud majd ellenállni!



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.09.29.
recept süti unoka nagymama

Fanta-szelet

Hozzávalók (25 szelethez):
A tésztához:
4 db tojás
6 ek porcukor
100 ml olaj
1 tasak sütőpor
2 ek holland kakaópor
4 ek finomliszt
A túrókrémhez:
150 g puha vaj
320 g kristálycukor
750 g krémesebb túró
½ db citrom
1 tasak vaníliás cukor
Fanta-krém:
700 ml narancsízű Fanta üdítőital
1½ tasak vaníliás pudingpor
5 ek kristálycukor

1. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájákat a porcukorral keverjük habosra. Csorgassuk hozzá az olajat. Adjuk hozzá a sütőport, a kakaóport és a lisztet, dolgozzuk össze. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd forgassuk a kakaós masszához. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig - írja a Fanny magazin
2 A túrókrémhez a puha vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a túrót, a vaníliás cukrot és a citrom kifacsart levét. Botmixerrel törjük össze, majd simítsuk a kihűlt piskóta tetejére.
3. A pudingport a cukorral, valamint egy kevés üdítőitallal keverjük csomómentesre. Öntsük hozzá a többi üdítőt is, és főzzük addig, amíg a krém áttetsző nem lesz. Ne főzzük túl, mert akkor megrepedhet a tészta tetején. Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük a túrókrém tetejére, és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
Egy szelet: 235 kcal

Fanta-szelet
Fotó: Fanny magazin 

Puncsos mignon

Hozzávalók (35 darabhoz):
A piskótához:
10 db tojás
200 g kristálycukor
200 g liszt
1½ tasak sütőpor
vaj a tepsihez
A puncsos bevonathoz:
200 ml narancslé
150 g kristálycukor
25 ml rum 
2 ek kakaópor
A bevonathoz:
500 g kristálycukor
1 tk 20%-os ecet
piros ételfesték

1 A tojásokat válasszuk szét. A sárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk össze. A fehérjéket verjük kemény habbá. Óvatos mozdulatokkal forgassuk a sárgájás masszához. Osszuk a tésztamasszát három részre, majd simítsuk adagonként egy 36 × 25 cm-es kivajazott tepsibe. Süssük egyenként 180 fokon kb. 15 percig. 
2 Közben főzzük sziruposra a narancslét a cukorral és 100 ml vízzel. Az egyik kisült piskótalapot locsoljuk meg egy kevés sziruppal és a rummal, majd szórjuk meg a kakaóval. Tegyük ezt a piskótalapot a két száraz lap közé, kissé nyomkodjuk le, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A rétegezett piskóta széleit vágjuk le, majd vágjuk fel az összeillesztett lapokat 4 × 4 cm-es kockákra. 
3 A mázhoz forraljunk fel 250 ml vizet a cukorral és az ecettel. Kis lángon főzzük 10 percig. Öntsük a keveréket tálba, adjunk hozzá néhány csepp piros ételfestéket, majd kevergetve hagyjuk langyosra hűlni kb. 12 perc alatt. Végül vonjuk be a mázzal a süteményeket, és hagyjuk megszilárdulni.

Elkészítési idő: 120 perc + hűtés
Egy darab: 140 kcal

Fotó: Nemeth Andras Peter

Kefires meggyes süti

Hozzávalók (12 szelethez):
1 pohár (150 g) kefir
2 pohár kristálycukor
4 db tojás
1 pohár olaj
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
3 pohár liszt + a tepsihez
vaj a tepsihez
1 üveg (680 g-os) magozottmeggy-befőtt 
porcukor a szóráshoz

1. Tegyük tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a kristálycukorral a felhabosított tojásokat. Ezután forgassuk bele az olajat, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Végül alaposan keverjük össze az egészet.
2 Simítsuk a tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, szórjuk rá az alaposan lecsepegtetett meggyet, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végül vegyük ki, és hagyjuk kissé hűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 385 kcal

Plecsni: A cukor, a liszt és az olaj kiméréséhez használja a kefir poharát.

Meggyes kefíres süti
 Fotó: Tyukodi Laszlo

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás