Időben készítsd el, mert kell egy éjszaka, hogy összeérjenek az ízek!
Ki mondta, hogy nem lehet az egyik legfinomabb olasz édességet az évszaknak megfelelően kínálni?! Íme a sütőtökös tiramisu receptje!
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
20 dkg mascarpone
40 db babapiskóta
15 kanál cukor
5 db tojás
5 dl kávé
2 dl tejszín
1 vaníliaaroma
1 kk. kakaópor
1 kk. fahéj
Elkészítés:
Vágjuk kockára a sütőtököt, tegyük lábosba, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje.
Adjunk hozzá 5 kanál cukrot és a vaníliaaromát, majd főzzük puhára a sütőtököt.
A tojássárgáját keverjük habosra 5 kanál cukorral a mascarponéval és a leszűrt, kihűtött és pürésített sütőtökkel.
A tojásfehérjét verjük keményre szintén 5 kanál cukorral, a tejszínből szintén verjünk habot, majd óvatosan keverjük össze a tojásos-sütőtökös-mascarponés masszával.
Áztassuk kávéba a babapiskótákat.
Rétegezve helyezzük el a babapiskótát és a masszát.
Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét fahéjas kakaóporral!
Jó étvágyat!
/Forrás: Mindmegette/
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre