
Olcsót, gyorsan? Ezekkel a receptekkel tegyél egy próbát!
Csirkehúsból készült recepteket mutatunk!
Időben készítsd el, mert kell egy éjszaka, hogy összeérjenek az ízek!
Ki mondta, hogy nem lehet az egyik legfinomabb olasz édességet az évszaknak megfelelően kínálni?! Íme a sütőtökös tiramisu receptje!
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
20 dkg mascarpone
40 db babapiskóta
15 kanál cukor
5 db tojás
5 dl kávé
2 dl tejszín
1 vaníliaaroma
1 kk. kakaópor
1 kk. fahéj
Elkészítés:
Vágjuk kockára a sütőtököt, tegyük lábosba, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje.
Adjunk hozzá 5 kanál cukrot és a vaníliaaromát, majd főzzük puhára a sütőtököt.
A tojássárgáját keverjük habosra 5 kanál cukorral a mascarponéval és a leszűrt, kihűtött és pürésített sütőtökkel.
A tojásfehérjét verjük keményre szintén 5 kanál cukorral, a tejszínből szintén verjünk habot, majd óvatosan keverjük össze a tojásos-sütőtökös-mascarponés masszával.
Áztassuk kávéba a babapiskótákat.
Rétegezve helyezzük el a babapiskótát és a masszát.
Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét fahéjas kakaóporral!
Jó étvágyat!
/Forrás: Mindmegette/
Csirkehúsból készült recepteket mutatunk!
Farsangkor sem feledkezhetünk meg a hasunkról.
Csak csoki és kókusz, se tej, se liszt, mesés ez a torta!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre