Egészen más egy különleges, édes italt kortyolva bentről nézni az esőt.
Megérkezett az ősz leginkább gyűlölt időszaka – sok esővel és széllel. Ilyenkor könnyű megfeledkezni arról, hogy ez az évszak sok jót is ad az embernek. Szerencsére az alábbi sütőtökös forró csoki receptje segíthet mindezt felidézni és szebbé tenni a locspocs őszt is!
A forró csokihoz:
3 bögre tej
1 bögre sütőtökpüré
11,5 dkg fehér csoki
1 ek sütőtök-fűszerkeverék
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só
A díszítéshez:
habtejszín
sütőtök-fűszerkeverék
Öntsük a tejet egy közepes méretű lábosba, adjuk hozzá a sütőtökpürét, a sütőtök-fűszerkeveréket, a vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd addig melegítsük, amíg az egész egyneművé nem válik.
Vegyük le a lábost a tűzről, és kevergetés mellett tegyük bele és olvasszuk meg az apróra tört fehér csokoládét.
Az elkészült italt töltsük négy bögrébe, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, melyet sütőtökfűszerrel díszíthetünk, ízesíthetünk. Forrón, kiskanállal kínáljuk.
/Forrás: Mindmegette.hu/
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre