RETRO RÁDIÓ

Ezek a zöldségek és gyümölcsök segítenek a fogyásban





Nagyon fontos, hogy az őszi hónapokban kiemelten figyeljünk az ásványi anyagok és vitaminok pótlására a megfelelő étrend megválasztásával.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.24.
tanácsok

A megfelelő táplálkozás nem jelenthet gondot, hiszen ilyenkor is finomabbnál finomabb gyümölcsök és zöldség közül válogathatunk.

A Metropol olvasóinak Dr. Juhász Éva háziorvos és INSUmed orvosi fogyókúra tanácsadó segít, hogy miben, mennyi vitamin található, és annak milyen jótékony hatása van a szervezetre.

A zöldségek közül beérnek az egyes húsos paprikák, káposztafélék, gyökérzöldségek, az édesburgonya, a cékla, a sütőtök, a cukkini és padlizsán is. A sütőtök jelentős karotin- és C- vitamin tartalma, antioxidáns hatása folytán kedvelt téli csemege. Emellett kitűnő rostforrás, tápértéke és energiatartalma igen magas. Magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma - káliumtartalma miatt pedig vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása.

A sóska, a spenót, a mángold, a csemegekukorica szintén elérhető.

Ha valaki szeret gombászni, az nem csak egy szép hobby, de hasznos is, hiszen a gomba ízletes, egészséges és tápláló étel. A gombafélékben sok a fehérje, viszont nincs bennük zsír, valamint szénhidrátból is csak nagyon kevés. Emellett olyan enzimeket és rostokat tartalmaznak, amelyek kifejezetten koleszterincsökkentő hatásúak, így jó hatással vannak a szív- és

érrendszerre.

A gyümölcsök közül a magas C-, B vitamintartalmú szőlő, alma, szilva , körte is kerülhet az asztalunkra.

Ha nem figyelünk, különböző hiányállapotok alakulhatnak ki az elégtelen, vagy rossz minőségű étkezéssel, aminek a tünetei az alvászavar, a gyengébb szürkületi látás, gyengeség, fokozott hajlam a fertőzésekre, a különböző bőrtünetek, a fogak, illetve fogíny betegségek, a fáradtság, az étvágytalanság , vérszegénység lehetnek.

Együnk jól: a betegségek megelőzéséhez erős immunrendszerre van szükség - hangsúlyozza a szakértő.





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás