
Retró kvíz: Emlékszel még, milyen volt a húsvét régen?
Kinek a kalácsillat, kinek a locsolkodás...
Meglepően kevés összetevő kell a majonézhez!
Kapaszkodj meg: mindössze három összetevő kell a jó húsvéti házi majonézhez, s ezek között nincs só és mustár! S ha esetleg túltolnád az olajat, sok esetben még akkor is menthető a mutatvány! Lázár séf az Instagram-oldalán mutatja meg a házi majonéz elkészítésének minden fortélyát!
A házi majonézhez nem kell más csak 1 tojás sárgája, fél citrom leve, 0,5 l étolaj. Vagyis, tessék kapaszkodni: nem kell bele só és mustár sem!
A tojás sárgáját és a fél citrom levét turmixgépben összedolgozzuk, majd a turmixgép keverése mellett öt másodpercig adunk hozzá egy kis étolajat. Némi szünet, majd újabb 5 másodpercig mehet az étolaj, szünet, étolaj és így tovább egészen addig, amíg jó sűrű nem lesz a majonéz. Ha túladagolná az ember az olajat, amit elárul a majonéz szélén megjelenő olajkicsapódás, akkor hozzáadva még egy kis citromlevet, jó eséllyel menthető a dolog! – tanácsolja Lázár séf. A konyhaművész az alábbi videóban meg is mutatja a mutatványt:
Kinek a kalácsillat, kinek a locsolkodás...
Dr. John Scharffenberg titkai a hosszú életért.
Vendégeket várunk, de nem akarunk sokat pepecselni a finomságokkal aznap?
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre