Dubaji csokis képviselőfánk – Gáspár Bea megcsinálta!

Győzike felesége a receptet is elárulta.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2025.02.11. 12:00
Módosítva: 2025.02.11. 17:03
Dubai csoki recept képviselőfánk Gáspár Bea

Izgalmas kreációval rukkolt elő Győzike felesége! Az utóbbi idők édességszenzációja, a dubaji csoki most Gáspár Bea receptjének köszönhetően a képviselőfánkba költözött!

Gáspár Bea
Fotó: Knap Zoltán

Dubaji csokis képviselőfánk

A tészta hozzávalói:
200 g liszt,
200 g víz,
200 g étolaj,
6 db tojás,
csipet só,
csipet cukor

Így készül: égetett tésztát készítünk a hozzávalókból. A tésztához az olajat a vízzel, a sóval és cukorral felteszem forrni. Ha már pattog az olaj, beleszórom a lisztet. Szép simára keverem közepes lángon, ez kb. 3-4 percig tart. A masszát egy nagyobb tálba teszem, és habverővel (ez lehet gépi is) kevergetve elkezdem hűteni. Ha megfelelően lehűlt, (ez nagyon fontos, mert a meleg megsüti a tojásokat és rántotta lesz!) egyenként belekeverem a tojásokat, és a habverővel folyamatosan simára dolgozom. A masszát habzsákba kanalazom, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis bucikat nyomok belőle. Egy kevés vizet fröcskölök a nyers tésztára és előmelegített, 200 fokos sütőbe teszem. Még egy fontos dolog, hogy sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A tészta egy idő után megrepedezik, akkor van készen, ha már a repedések is barnák. Ha lekapcsoltuk a sütőt, nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy ott hűljön ki a tészta.

A csokis réteg hozzávalói:
200 g tejcsokoládé,
100 ml hullala tejszín

Elkészítés: a 100 ml tejszínt felforralom és az összetört csokikra öntöm. Addig keverem, míg egynemű csokis masszát nem kapok.

Dubaji réteg hozzávalói:
200 g kadayif tészta,
50 g vaj,
300 g pisztáciapaszta,
10 g sótlan pisztácia,
2 evőkanál Tahini szósz

Elkészítés: a vajon megpirítjuk a kadayif tésztát. Ebbe belekeverjük a Tahini szószt és a pisztáciapasztát. A sótlan pisztáciát feldaraboljuk, a felét ebbe beleszórjuk, a felét meghagyjuk díszítésnek.
Mascarponés tejszínhab réteg hozzávalói:
250 g mascarpone,
400 ml hullala tejszín

Elkészítés: robotgép segítségével a mascarponét és a hullalát felverjük kemény habbá és habzsákba tesszük. Díszítésnek 100 g fehér csokoládét felolvasztunk.

Összeállítás: a fánkok tetejét levágjuk, belekanalazunk mindegyikbe a tejcsokis krémből, erre jön a pisztáciás kadayifréteg, majd a mascarponés habbal megkoronázzuk. Visszatesszük a kalapokat és az olvasztott fehér csokival és a darabolt pisztácia másik felével díszítjük. Próbáljátok ki! – ajánlja a recepttel együtt Gáspár Bea az Instagram-oldalán, ahol videó is látható a finomságról.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás