Vigyázz! Ha ezeket a jeleket tapasztalod, súlyos tápanyaghiányban szenvedsz

Ez az öt jel arra utal, hogy fontos tápanyagok hiányozhatnak a szervezetedből.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.10.24. 12:00
élelmiszer vitamin tápanyag orvos

A TikTok segítségével hívta fel a figyelmet egy orvos öt olyan jelre, amelyek arra utalnak, hogy fontos tápanyagok hiányozhatnak a szervezetünkből. A kaliforniai Saurabh Sethi emellett néhány tippet is megosztott azzal kapcsolatban, miként tudjuk orvosolni a fellépett tápanyaghiányt, és ezáltal megőrizni az egészségünket.

Berry,And,Vegetables,Smoothie,,Healthy,Juicy,Vitamin,Drink,Diet,Or
Ha a következő jeleket tapasztalod magadon, nem árt felturbóznod a szervezetedet, mert tápanyaghiányban szenvedsz!  Fotó: Shutterstock

5 jel, ami tápanyaghiányra utal

Törékeny körmök

Ha azt tapasztalod, hogy a körmeid gyengévé és törékennyé váltak, az azt jelenti, két fő tápanyag hiányzik az étrendedből. Sethi elmondása szerint a törékeny körmök a fehérje és a vas hiányát jelzik, amelyek az olyan ételek fogyasztásából származhatnak, mint a hús, a tofu és a diófélék.

Rángatózó szemhéjak vagy végtagok

A rángó szemhéj stresszre vagy fáradságra is utalhat, Sethi azonban rámutatott, ez egyben a magnéziumhiány jele is. A rángatózó végtagok ugyancsak a magnéziumhiányt jeleznek, amelyet a sötétzöld leveles zöldségek, a barna rizs, a banán vagy épp az étcsokoládé fogyasztásával pótolhatunk.

Kattogó ízületek

Sethi elmagyarázta, hogy az ízületeknél észlelt, kattogó hang arra figyelmeztet, hogy több D3-vitaminra vagy kalciumra lenne szükséged: két olyan tápanyagra, amelyek elengedhetetlenek a csontok egészségéhez. A D3-vitamin olyan élelmiszerekben található meg, mint a tojássárgája, a sajt, a gomba és az olajos halak, míg a kalcium a tejtermékekből, a zöldségekből és halakból nyerhető ki.

Ősz hajszálak

Ugyan az életkor előrehaladtával ez teljesen természetes, azonban ha idő előtt jelennek meg az ősz tincsek, az annak a jele lehet, hogy B12-vitaminhiányod van, amely kulcsfontosságú a vörösvértestek termelésében. Az ősz hajszálak továbbá rézhiányra is utalhatnak, ami hatással lehet a melanin termelésére és a haj színére. A réz olyan élelmiszerekből szerezhető be, mint a kagyló, a diófélék, a magvak és a csokoládé.

@doctorsethimd 5 Signs Your Body Needs More Nutrients ‼️🚨 Doctor Sethi #medical ♬ original sound - Doctor Sethi ⚡️

 

Könnyen beszerzel zúzódásokat

Ha azon kapod magad, hogy a legkisebb érintés is nyomot hagy a bőrödön, akkor az azt jelezheti, hogy több C-vitaminra lenne szükséged. A gyümölcsökben és zöldségekben található C-vitamin felelős ugyanis a kollagén képződéséért. Sethi azt is hozzátette, a véraláfutások a K1-vitamin hiányát is jelezhetik, amely segít a véralvadásban.

(Via)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás