A láthatatlan gyilkos okozhatja: még ma menj orvoshoz, ha ezt látod az ujjadon!

Ha furcsa dolgot észlelsz magadon, ne késlekedj!



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.22. 18:00
egészség betegség tünetek tüdőrák

Az Egyesült Királyságban az egyik leggyakoribb ráktípus a tüdőrák, amely egyben a leghalálosabb is. A betegség tüneteinek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy időben kiderüljön a megfelelő diagnózis.

orvos, háziorvos, kórház, beteg, ügyelet
Ha ezek a tünetek jelentkeznek nálad, keresd fel az orvosodat! Fotó: Pexels

A tüdőrák legtöbb esetben megelőzhető, ezért fontos ügyelni az egészséges életmódra. A tüdőrákot nehéz felismerni a korai stádiumban, mivel a tünetek többnyire csak később jelentkeznek, ezért fontos, hogy megismerkedj a betegség kevésbé ismert és ritkább jeleivel is. Ha az alábbi szokatlan jelek közül bármelyik megjelenik, törekedj arra, hogy minél előbb kivizsgáltasd magad - lehet, hogy semmi baj, de jobb félni, mint megijedni, ha az egészségedről van szó!

Mutatjuk, melyek ezek a tünetek:

Ha ziháló légzés jelentkezik nálad, az a betegség jele lehet, és orvosi ellátást igényel. Amennyiben a hang beszéd közben tartósan rekedtté válik, akkor ezt ki kell vizsgáltatnia, vagy ha úgy találod, hogy nehezedre esik a nyelés - ezt hívják diszfágiának vagy fájdalmas a nyelésnek -, akkor szintén érdemes időpontot foglalni a háziorvoshoz.

Kevésbé gyakori tüdőrákos tünet az ujjak kinézetének megváltozása: legyen gyanús, ha a körmök körüli csúcsok megduzzadnak, azaz ujjbegyesedés jelentkezik. A vállban, hátban vagy mellkasban tartósan fennálló fájdalom szintén a tüdőrák tünete lehet. Jó ha tudod, hogy az arc vagy nyak duzzanata is a betegség jele lehet!

A daganatos betegség gyakoribb tünetei közé tartozik a megmagyarázhatatlan fogyás vagy az étvágycsökkenés, a tartós köhögés, amely idővel rosszabbodik, vagy a több mint három hétig tartó köhögés. Továbbá a vér felköhögése is a tüdőrák gyakori jele, akárcsak a visszatérő mellkasi fertőzések. Ha tartósan fáradtnak, levertnek érzed magad, keresd fel háziorvost - írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás