Oltás tű nélkül: magyar orvos rántotta le a leplet a különleges technológiáról

Jó hír a tűfóbiásoknak!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.10.10. 14:30
Módosítva: 2024.10.10. 15:40
oltás Dr. Novák Hunor nélkül

Már Magyarországon is megjelent a tű nélküli oltás lehetősége, az egyik speciális eszközt dr. Novák Hunor gyermekorvos tesztelte, s osztotta meg róla a kendőzetlen véleményét a Facebook-oldalán.

Drága, feszegeti az ember fájdalomküszöbét, ugyanakkor tűfóbiásoknak megoldás lehet – foglalható össze dr. Novák Hunor véleménye a tűmentes oltásról 

„A módszer lényege, hogy nincs tű, egy steril tárolóba bármilyen folyadék felszívható, a vastag tollszerű eszközben pedig egy brutál erős rugót kell felhúzni. Az elsütő gomb megnyomásával kinyomja a tároló tartalmát, nagyon kis nyíláson keresztül nagy sebességgel távozik a folyadék, így tű nélkül vág lyukat a bőrön, és így beadható bármilyen injekció tartalma izomba.”
– írja Novák doktor, aki kolléganőjén tesztelte a készüléket.
„Sajnos a doktornő tapasztalata egy ilyesmi készülékkel: nagyságrendekkel jobban fájt neki, mint ahogy én beadok neki tűvel jó mélyre egy oltást (pedig ő még érzéstelenítést sem kér magának). Ezenkívül elsütés után pár másodpercig a bőrre kell nyomni az eszközt, ami szintén nem kellemes”
– ecsetelte a Kroki magán gyermekrendelő gyermekorvosa, majd rátért az anyagiakra is: „Egy ilyen eszköz ára 250-400 ezer forint körül mozog, egy beadás ára alkalmanként pedig ezen felül kb. 3000 forint (az egyszer használatos eszköz).”
Végül így összegzett: „A készülék hasznos lehet azok számára, akik kifejezetten a tűtől rettegnek, és a fájdalom kérdése nekik másodlagos.” 

Nézd meg dr. Novák Hunor videóját a tű nélküli oltásról!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás