„A férjem nem hajlandó fizetni anyámnak a bébiszitterkedésért – szerinte ingyen kellene csinálnia”

A gyermekgondozás a világ minden táján nagyon drága. Így adódik a kérdés, hogy ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van családunk, aki segít, akkor nekik is fizetni kellene? Hatalmas vitát robbantott ki egy házaspár a témában.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.07.18.
Módosítva: 2024.07.18.
fizetés vita szülők csecsemő nagymama

Szabályos népharag zúdult az újdonsült szülőkre, azt mondták nekik, hogy nem elég érettek ahhoz, hogy gyermeket vállaljanak, miután bevallották, hogy nem fizetnének a nagymamának, hogy teljes munkaidőben gondoskodjon a babájukról.

nagymama, nagyi, unoka, öreg, gyerek,
Heves vita alakult ki a szülők miatt, akik nem fizetnének a főállású gyermekfelügyeletért a nagymamának – Fotó:  unsplash.com

A heves vita akkor robbant ki, amikor a gyermek édesanyja a közösségi médiában tanácsot kért, hogyan győzze meg a férjét arról, hogy úgy tisztességes, ha az anyukájának fizetést adnak azért, hogy gondozza 3 hónapos csecsemőjüket.

A páromnak és nekem jövő héten vissza kell mennünk dolgozni, ezért az anyukám lesz a bébiszitter, amíg mi dolgozunk. Ez majdnem heti 40 órát jelent majd. A saját otthonunkban fog vigyázni a babára, ami az utca túloldalán van

– kezdte beszámolóját a nő, majd így folytatta:

Alapvetően a partneremmel teljesen ellentétes nézeteket vallunk arról, hogy kapjon-e fizetést vagy sem. Én úgy gondolom, hogy fizetést kell kapnia. Ő 68 éves és elég aktív. Szeret eljárni és kint lenni a szabadban. Bár a bébiszitterkedés azért nem fogja teljesen megakadályozni őt abban, hogy ezeket a dolgokat megtegye, de bizonyos mértékig mindenképp korlátozni fogja, különösen, hogy a baba még olyan kicsi.”

Az újdonsült anyuka ezt követően kifejtette, hogy férjének azonban az övével ellentétes meglátásai vannak.

A partnerem úgy véli, hogy nem kellene fizetést kapnia, sőt még a feltételezést is sértőnek tartotta. Szerinte az anyámnak örülnie kellene, hogy ezt csinálja, mert így legalább időt tölthet az unokájával. Azt is gondolja, hogy mivel az utca túloldalán lakik, ez még kényelmes is neki. Amikor megkérdeztem, hogy ugyanezt elvárná-e az apjától, azt mondta, hogy nem, mert az egy órányira lakik tőlünk.

A szóban forgó nagymama havi 310 fontot/400 dollár (kicsivel több mint 140 ezer forint) kért a kiadások fedezésére, ami jóval kevesebb, mint amit a napközis ellátásért kellett volna fizetniük.

Őszintén szólva úgy gondolom, hogy még a 400/hó is elég kevés lett volna, és arra számítottam, hogy többet fog kérni. Szeretném mások véleményét is kikérni, már többször is összevesztünk emiatt a férjemmel”

– magyarázza a fiatal anyuka.

A nő Reddit-posztját olvasva szabályos lincshangulat alakult ki a férjjel szemben, amiért elvárja, hogy a nagymama lényegében főállásban ingyen dolgozzon.

„És ez akkor van, ha csak 40 óra. Egyszer későn ér haza, egyik nap meg korán kell elmenni stb. Többet fizettem, mint a jelzáloghitelemet a gyermekgondozási díjért heti 3 napra (2 gyerek) 16 000 dollár egy évben zsebből – 8000 dollár gyermekenként heti 24 órás gondozásért... ő meg itt panaszkodni akar egy minimális évi összeg miatt. Tényleg gondolkodjon el ezen…”

– írta például az egyik felhasználó. Mások azonban úgy vélekedtek, hogy mindkét újdonsült szülő hibája.

Most őszintén, miért nem beszéltétek ezt meg, mielőtt megszületett a baba? Megengedhetitek magatoknak, hogy bölcsődébe küldjétek? Ha igen, akkor meg miért nem teszitek? Ez így elég sóhernek hangzik, mindketten túl éretlenek vagytok ahhoz, hogy gyereket vállaljatok

– idéz a Mirror egy másik hozzászólót. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás