Ne izzadjunk a sütő mellett: íme a csodás fehér csokis-málnás sajttorta receptje

Sütés nélküli finomság következik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.11.
torta recept sajttorta

Hivatalosan is berobbant a nyár. Bár a napokban borús és esős idő volt a jellemző, a hőmérséklet rendkívül magas, a levegő fülledt és párás. Hamarosan pedig jön a napsütés, és végre teljes mértékben átadhatjuk magunkat a nyárnak. Azonban a háziasszonyok a nyáron sem pihennek: finomságokkal lepik meg a családot. Ne izzadjunk azonban fölöslegesen a sütő mellett! Készítsünk egyszerű, sütés nélküli desszerteket. A Mindmegette most megmutatja a fehér csokis-málnás sajttorta receptjét. 

Isteni csemege / Forrás: Mindmegette

HOZZÁVALÓK

Az alaphoz:

  • 15 dkg vajas keksz
  • 7,5 dkg vaj + a formához
    A krémréteghez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • A díszítéshez:
  • 40 dkg málna

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kekszet egy mélyhűtő tasakba tesszük és sodrófával morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a kekszmorzsához, majd a keveréket kivajazott, 20 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
  2. A krémréteghez a mascarponét a tejszínnel és az aromával egy robotgép segítségével habosra keverjük. A csokit felkockázzuk, megolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni, majd laza mozdulatokkal a mascarponés alaphoz forgatjuk. Fontos, hogy ne keverjük túl. A kekszalapra simítjuk és visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  3. A málnát átválogatjuk, leöblítjük és a harmadát botmixerrel pürésítjük. A krémsajtrétegre csorgatjuk, majd a megmaradt málnaszemeket a tortán elrendezzük. A tortát 6 órán át hűtjük. Később a tortakarimát óvatosan eltávolítjuk, majd felszeleteljük a tortát.








Top hírek





Hírlevél-feliratkozás