Hivatalosan is berobbant a nyár. Bár a napokban borús és esős idő volt a jellemző, a hőmérséklet rendkívül magas, a levegő fülledt és párás. Hamarosan pedig jön a napsütés, és végre teljes mértékben átadhatjuk magunkat a nyárnak. Azonban a háziasszonyok a nyáron sem pihennek: finomságokkal lepik meg a családot. Ne izzadjunk azonban fölöslegesen a sütő mellett! Készítsünk egyszerű, sütés nélküli desszerteket. A Mindmegette most megmutatja a fehér csokis-málnás sajttorta receptjét.
HOZZÁVALÓK
Az alaphoz:
15 dkg vajas keksz
7,5 dkg vaj + a formához A krémréteghez:
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
1 tk. vaníliaaroma
20 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez:
40 dkg málna
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet egy mélyhűtő tasakba tesszük és sodrófával morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a kekszmorzsához, majd a keveréket kivajazott, 20 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
A krémréteghez a mascarponét a tejszínnel és az aromával egy robotgép segítségével habosra keverjük. A csokit felkockázzuk, megolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni, majd laza mozdulatokkal a mascarponés alaphoz forgatjuk. Fontos, hogy ne keverjük túl. A kekszalapra simítjuk és visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
A málnát átválogatjuk, leöblítjük és a harmadát botmixerrel pürésítjük. A krémsajtrétegre csorgatjuk, majd a megmaradt málnaszemeket a tortán elrendezzük. A tortát 6 órán át hűtjük. Később a tortakarimát óvatosan eltávolítjuk, majd felszeleteljük a tortát.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!