Még nincs vége: újabb riasztást kapott az ország, lecsapnak a viharok

A következő napokban sok esőre kell készülni, sőt néhol jégeső is pusztíthat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.11.
zivatar időjárás felhőszakadás riasztás jégeső

Az előrejelzések szerint nem ússzuk meg szárazon, a hét vége felé búcsúzhatunk talán az esős időtől. Több riasztást is kapott az ország, zivatarra és felhőszakadásra is készülni kell!

időjárás eső vihar
Szükség lesz az esernyőkre! (Fotó: Pexels)

Kedden több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére. Ezeken a területeken villámlás és jégeső is előfordulhat! Felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Beteg vármegye kapott citromsárga figyelmeztetést, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Napközben 21–27 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Nem kímélnek a zivatarok! (Fotó: met.hu)

Szerdán a gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Az északias szél néha megélénkül, délután már csak 20-26 fok valószínű írja a Köpönyeg. A zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére adtak ki riasztást.

Csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé zivatarral, záporral, felhőszakadással. A nap második felében azonban északnyugat felől szárazabb levegő érkezik, 19-25 fok várható délután.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás