Itt a megoldás a fejfájásra, amely rengeteg embernek hazavágja a napját – Videó

A szakember elárulta, hogyan szüntetheted meg a kínt.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.06.07.
egészség alvás orvos pihenés

Kétségtelen: a fejfájás nagyon kellemetlen érzés, bármikor is éri az embert. Ilyenkor sokan sokféle módszert vetnek be, hogy megszabaduljanak az azzal járó kíntól. Ugyanakkor a többféle fejfájás közül az egyik legrosszabb, ami reggel, ébredés környékén kezdi el kínozni az embert. Ilyenkor sokan kétségbeesetten gugliznak a tünetek után, ám egy orvos most elárulta, hogy milyen „rejtett ok” lehet ezen fejfájás mögött.

A szakember leleplezte: ez állhat sokaknál a reggeli fejfájás mögött! (Fotó: Andrea Piacquadio / Pexels – Képünk illusztráció)

Lehet, hogy a dehidratáltság számlájára írod, ezért rengeteget iszol, vagy úgy gondolod, hogy nem aludtál eleget, így alig várod a délutáni szunyókálást, de dr. Michelle, aki livingwellwithdrmichelle néven tesz közzé videókat a TikTok-on, azt állítja, lehet, olyasmiről van szó valami , amire nem is gondoltál.

Mit jelenthet az, hogy fejfájással ébredek?

– tette fel a kérdést a videójában a szakember, majd így folytatta:

„Nos, az esetek nagy részében ez azt jelenti, hogy valójában éjszaka nem jut elegendő levegő a szervezetedbe.”

Amikor ébren vagy, a nyakad környékén lévő összes izom nyitva tartja a légutakat vagy a légcsövet, amelyen keresztül lélegzünk. De amikor elalszol, különösen, ha mély álomba merülsz, ezek az izmok ellazulnak. A nyelv és a torok hátsó részén lévő szövetek visszaesnek a légutakba, és ha valami zavarja ezt, akkor az elzárja a légutakat. Ilyenkor pedig a szervezet mindent megtesz, hogy a légutakat újra megnyissa

– fejtette ki az orvos.

Dr. Michelle ezért azt tanácsolja, hogy amint felébredtél a mély álmodból, szorítsd össze a fogaidat, nyomd le a nyelved és mozgasd előre-hátra az állkapcsodat! Mindezek a mozdulatok segíthetnek abban, hogy a légutak megnyíljanak. Az orvos hangsúlyozta, ha folyamatos fejfájásra ébredsz, fordulj a háziorvosodhoz, hogy kideríthesse, mi áll a panaszod hátterében – írja a Mirror.

@livingwellwithdrmichelle The Hidden Cause of Morning Headaches! It's time for a sleep study and cone beam CT scan to address your sleep issues and breathe easier. #HealthAwareness #SleepStudy #MorningHeadaches #SleepStruggles #SleepWellLiveWell #biologicaldentist ♬ original sound - Living Well with Dr. Michelle

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás