Meggyes pite, cseresznyés pite, áfonyás pite, összefut az ember nyála a szájában ezeket hallva. Az elkészítésük során azonban számos buktató jöhet szembe. De itt a segítség!
Itt a nyár, a kertek roskadásig vannak gyümölccsel, amik felhasználásával ínycsiklandó pitéket készíthetünk. A feladat azonban korántsem egyszerű, a piskóta elkészítése önmagában egyszerű lehet, de ha gyümölcs is kerül bele, onnantól macerás lehet a dolog. A Mindmegette az olvasók segítségére siet és elárulja, hogy lesz a legszebb a gyümölcsös piskóta.
Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsös piskóta tökéletes legyen, és ne süllyedjen le az összes meggy vagy cseresznye a piskóta aljára, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki:
Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.
A portál a trükk kipróbálásához még egy remek meggyes piskóta recepttel is készült, amit képtelenség elrontani, ha pontosan követed az utasításokat.
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
3. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
5. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre