Lesüllyed a gyümölcs a pitéd aljára? Ezzel a remek trükkel többé nem!

Meggyes pite, cseresznyés pite, áfonyás pite, összefut az ember nyála a szájában ezeket hallva. Az elkészítésük során azonban számos buktató jöhet szembe. De itt a segítség!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.05.
recept gyümölcsös piskótatészta életmód

Itt a nyár, a kertek roskadásig vannak gyümölccsel, amik felhasználásával ínycsiklandó pitéket készíthetünk. A feladat azonban korántsem egyszerű, a piskóta elkészítése önmagában egyszerű lehet, de ha gyümölcs is kerül bele, onnantól macerás lehet a dolog. A Mindmegette az olvasók segítségére siet és elárulja, hogy lesz a legszebb a gyümölcsös piskóta.

 

Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsös piskóta tökéletes legyen, és ne süllyedjen le az összes meggy vagy cseresznye a piskóta aljára, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki:

Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.

A portál a trükk kipróbálásához még egy remek meggyes piskóta recepttel is készült, amit képtelenség elrontani, ha pontosan követed az utasításokat.

 

ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA

Hozzávalók:

 

  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 ek olaj
  • 10 ek tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 40 dkg meggy

Elkészítése:

1. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

3. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.

4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

5. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás