Nem tudod, milyen könyvet vegyél a gyereknek Mikulásra? Ezek idén a legjobbak





10+1 ajánlat, hogy biztosan nagy legyen az öröm.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.04.
Módosítva: 2023.12.04.
könyv Mikulás gyermek

Az advent időszakában nincs is annál szebb, mint esténként összebújni és egy kedvenc mesét elolvasni. Így hát a szaloncukor és édességek mellett a könyveknek is jusson hely a Mikulás zsákjában.

Fotó: Móra Kiadó

1. Titkok nyomában

Miért holt a Holt-tenger? Tényleg óriások laktak Kánaánban? Ettek-e a zsidó gyerekek tökfőzeléket? A Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz fel, amelyek a Biblia és a bibliai vonatkozású helyszínek, kultúrtörténeti események iránt érdeklődő gyermekek (és felnőttek) fejében megfogalmazódhatnak.

Miklya Luzsányi Mónika: Bibliai kisokos

7999 Ft – Móra Könyvkiadó

Fotó: Naphegy Kiadó

2. Higgyünk a csodákban!

Karácsony közeledtével bármi megtörténhet. Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében üldögélve az unokáinak mesél. Mesél arról, hogy Holle anyó havas tájat varázsol a földre, Hópelyhecskét a szülői vágyakozás igazi, hús-vér kislánnyá változtatja, s a jótettek elnyerik jutalmukat.

Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese

4999 Ft – Naphegy Kiadó

Fotó: 21. Század Kiadó

3. Hóbortos történetek

Brúnóék családjában szinte mindenkinek van valami vicces hobbija vagy hóbortja, ezért náluk egy családi ünnep során előfordulhat, hogy a nagymama búvárkodni kezd, a nagypapáról kiderül, tud villamost vezetni. A mesekönyv úgy mutatja be a családi ünnepeket, hogy közben végig arra helyezi a hangsúlyt: lehet bármilyen zűrös is a körülöttünk lévő világ, a család ereje és vidámsága mindenen átsegít.

Finy Petra: Almás pite

4890 Ft – 21. Század Kiadó

Fotó: Móra Könyvkiadó

4. Kiút a labirintusból

Mikulásnak és a manóinak rengeteg tennivalójuk van karácsonyig. Azt sem tudják, merre induljanak. Segítsünk nekik megtalálni a helyes utat! Ezzel a hat mókás, kitapintható labirintussal igazán emlékezetessé válik a Mikulás-várás. Kalandra fel! 

Mikulás ünnepváró labirintusai (Fordító: Koós Eszter)

3999 Ft – Móra Könyvkiadó

Fotó: BOOOK Kiadó

5. Szép álmokat!

Az állatos láncmese szereplői egy gyönyörű erdei tisztást körülölelő erdőben járnak hajnaltól késő estig. Útjuk célja, hogy együtt legyenek, nagyot sétáljanak, és közben jól elfáradjanak, hogy azután jóízű álomba merülhessenek. Akárcsak azok a gyerekek, akiknek e kedves mesét elolvassák.

Vass Gergely: Altatómese a kerek erdőből

2990 Ft – BOOOK Kiadó

Fotó: Könyvmolyképző Kiadó

6. Ha kell egy jó barát

Tudod, ki Lívió? Egy különleges kisfiú, akinek mezítlábas angyalok és hegyes fülű tündérek járnak a nyomában. Barátja egy sárkánygyermek, Gilice. Kalandozzunk és repüljünk Lívióval a sárkány hátán, etessünk dióval tündéreket és madarakat, segítsünk az angyalkának szétosztani a karácsonyi ajándékokat.

Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

2499 Ft – Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Fotó: Móra Könyvkiadó

7. A kirakós darabjai

Ennek a karácsonyi könyvnek Kisvakond a főszereplője, aki együtt ünnepel a barátaival. A négy rövidke történethez kirakósok kapcsolódnak, alattuk pedig képek és feladatok rejtőznek. Minden kirakós 9 darabból áll! Zdeněk Miler: Kisvakond karácsonyi könyve

2999 Ft – Móra Könyvkiadó

Fotó: Móra Könyvkiadó

8. Mentsük meg a karácsonyt!

Tógi egész életében arra vágyott, hogy karácsonyi manó lehessen. De azt nem sejtette, milyen bonyolult dolog a játékkészítés – főleg, ha közben rengeteg kalamajkába is keveredik. De hogy kerülnek a képbe plüssmakik és beszélő rénszarvasok? És ki lehet a titokzatos játéktolvaj, akinek Tógi többször is keresztezi az útját?

Ben Miller: Egy karácsonyi manó naplója

3499 Ft – Móra Könyvkiadó

Fotó: Könyvmolyképző Kiadó

9. Tündérek fogságban

Csilli és Bimi, a két erdei tündér alig mer hinni a szemének: egy ember bukkan fel az erdejükben, és épp egy fiatal fát készül kivágni a helyéről! Csilli és Bimi oly nagy haragra gerjed, hogy odaröppennek az emberhez, és megpróbálják megakadályozni ebben. Ám Csilli reménytelenül belegabalyodik a fa ágaiba, és képtelen elmenekülni. Teljesen halálra rémül. Vajon hová hurcolják a fát? És hogyan fog onnan hazajutni?

Titania Woods: Csillámszárny Akadémia – Karácsonyi tündér

1799 Ft – Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Fotó: Könyvmolyképző Kiadó

10. Hív az otthon!

Szarvas Szilárd egy kínai erdőből kerül egy német állatkertbe. Mivel mindenki nagyon jó hozzá, nincs honvágya. De aztán karácsony közeledtével egyre kevesebb a látogató, így hát átugrik a kerítésen és elindul a messzi Kínába.

Werner Klemke–Fred Rodrian: Szarvas Szilárd

1999 Ft – Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Fotó: Móra Könyvkiadó

10+1. Megy a gőzös…

A karácsonyi gőzös hamarosan kigördül az állomásról. Tartsunk vele mi is, és segítsünk a mozdonyvezetőnek, hogy minden ajándékot eljuttathasson a megfelelő címzetthez! Pattintsuk ki a vonatot, pakoljuk meg a vagont az ajándékokkal, és már indulhat is a karácsonyi gőzös!

Indul a karácsonyi gőzös (Fordító: Szegedi Róza)

Kipattintható vonattal és 6 kártyával 4999 Ft – Móra Könyvkiadó





 





Ezeket olvastad már?
Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás