RETRO RÁDIÓ

Elképesztő felfedezés: ez alapjaiban fogja megváltoztatni a sörfogyasztási szokásodat

Sokan nem gondolták, hogy ez erre is kihatással van. Pedig de...Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.17.
alkohol gyermekvállalás sör kisbaba

Az közismert, hogy a terhes nők számára nem ajánlott az alkohol fogyasztása, hiszen az ártana a kisbabának. Ugyanakkor ez a leendő apukák számára nincs megtiltva.

Az apák alkoholfogyasztása is hatással van a születendő gyermekre – Fotó: S_Photo

Ám ilyenkor azért előszokott fordulni, hogy a pár férfi tagja megtagadja magától az alkoholt, hogy ezzel támogassa a másik felet a gyermekvállalás ideje alatt, viszont vannak olyanok, akik nem értik, hogy miért kell kilenc hónapig alkohol nélkül élniük. Azonban, akik eddig szolidaritásból nem ittak a párjuk miatt, azok jól tették, ugyanis kiderült, hogy a leendő apák ivási szokásai valóban hatással lehetnek a születendő gyermekre.

Amerikai tudósok egy csoportja megállapította, hogy a teherbeesést (vagy fogantatást) megelőző hónapokban történő bőséges alkoholfogyasztás befolyásolhatja a gyermek arcvonásainak fejlődését. Különösen a babák szemének, fejének, szájának és állkapcsának növekedési üteme károsodhat az apa túlzott alkoholfogyasztása következtében.

Ennek az az oka, hogy a túl sok alkohol magzati alkoholspektrum-zavart (FASD) válthat ki, ez pedig befolyásolja az arc növekedését az anyaméhben. Továbbá a későbbiekben károsíthatja a csecsemő agyának növekedését.

A FADS-t általában az anyák ivási szokásai kapcsán hozzák összefüggésbe a terhesség alatt, és egyike annak a sok oknak, amiért azt tanácsolják a nőknek, hogy ne igyanak a várandósság alatt.

Amikor az apa ivási szokását elemeztük, mélyreható változást láttunk a születendő gyermek arcának felépítésében

– nyilatkozta Michael Holding professzor – a Texas A&M Egyetem fejlődésfiziológusa.

Egy másik, szintén az Egyesült Államokban végzett kutatás arra világított rá, hogy azok a férfiak, akik sokat isznak a párjuk terhessége alatt, náluk nagyobb lesz a valószínűsége annak, hogy a gyermekük kábítószer-kereskedő lesz, mint azoknál, akiknek az apukája nem iszik. A klinikai vizsgálatok pedig bebizonyították, hogy az apák túlzott alkoholfogyasztása potenciálisan végzetes szívhibák kockázatához vezethet a gyermekeiknél – írja a Ladbible.

 

Ezeket olvastad már?
„Haragszik az elhunyt, ha elhamvasztják?” – Így látja a léleklátó

„Haragszik az elhunyt, ha elhamvasztják?” – Így látja a léleklátó

Szerencsés lesz a szerda ennek a 3 csillagjegynek

Szerencsés lesz a szerda ennek a 3 csillagjegynek

Szerelmi átok hull a héten 3 csillagjegyre, ők fognak szakítani!

Szerelmi átok hull a héten 3 csillagjegyre, ők fognak szakítani!

Kész csodaszer ez a vitamin autoimmun betegségre, gyulladásra

Kész csodaszer ez a vitamin autoimmun betegségre, gyulladásra

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás