Három életmentő tipp fesztivál utáni másnaposságra





Erős hetet zártak a bulizók, itt vannak a hasznos tanácsok.



Megosztás
Szerző: M
Létrehozva: 2023.07.02.
torokgyulladás ital fesztivál

Ezen a héten három komoly fesztivál is várta a bulizókat az országban. A Balaton Sound mellett a Kolorádó-fesztiválon és a Fishing on Orfűn csaphatták szét magukat, akik nem vigyáztak eléggé. A Mindmegette cikkéből kiderül, mivel kezelheted szenvedéseidet.

 

1. Másnaposság

A fesztiválokon kétségkívül ez a leggyakoribb és szinte mindenkit érintő betegség, hiszen az alkohol nagy mennyiségű vizet von el a szervezettől. Ezért célszerű a szeszes italokon túl vízzel is hidratálni a szervezetedet, hiszen így másnap nem érzed úgy magad, mintha fejbe vertek volna. A másnaposság kezelésére a fájdalomcsillapítók mellett fogyassz fruktóztartalmú gyümölcsleveket, és ha már elég edzett a gyomrod, egyél sok gyümölcsöt, mert a benne rejlő gyümölcscukor gyorsítja az alkohol lebontását.

 

2. Gyomor-bél rendszeri hurutok

A nagy meleg miatt az ételfertőzés veszélye is fenáll a fesztiválokon, ezért ügyelj arra, hogy a sátorban hagyott finomságot több óra elteltével már ne edd meg. Ehelyett inkább orvosi szénnel, B6-vitaminnal, valamint probiotikummal erősítsd magad.

 

3. Torokgyulladás, torokfájás

A leggyakrabban előforduló panaszok egyike a fesztiválokon az önfeledt énekléstől, a kiabálástól és a hideg italok fogyasztása miatt kialakult torokgyulladás. Ezt erősíti a levegőben szálló por komoly koncentrációja. A hangszálaink megóvására és a légúti fertőzések okozta gyulladások kezelésére gargarizálj sóval hígított langyos vízzel naponta többször és igyál meg egy nagy bögre forró teát!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás