Ez a csomómentes rántás titka – nagyon egyszerű

A rántás, amilyen egyszerűnek tűnik, olyan macerás is tud lenni...



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.05.21.
Módosítva: 2023.05.21.
tuti tipp főzés életmód

De hogyan csináljunk ízletes és csomómentes rántást? A Vidék íze jóvoltából megmutatjuk, mi a tökéletes rántás titka. 

Fotó: YouTube

Itt vannak az első lépések a csomómentes rántáshoz:

  1. Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.
  2. A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.
  3. Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.

És most megmutatjuk, hogy lesz ízletesebb a rántás:

  1. A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
  2. A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.
  3. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.
  4. A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás