De hogyan csináljunk ízletes és csomómentes rántást? A Vidék íze jóvoltából megmutatjuk, mi a tökéletes rántás titka.
Itt vannak az első lépések a csomómentes rántáshoz:
Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.
A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.
Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.
És most megmutatjuk, hogy lesz ízletesebb a rántás:
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.
A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!