Hogyan válasszunk ruhát testalkatunk alapján?

Hogyan nézhetsz ki tökéletesen egy ruhában? A válasz egyszerű – válassz ruhát a testalkatod alapján. A megfelelő outfit kihangsúlyozza az előnyeid és elrejti az apróbb hibáid. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.13.
ruhaválasztás

Olyan ruhát rendeltél, ami tökéletesen fest a modellen, de felpróbálva számodra csalódás volt? Ha veled is megesik, akkor valószínűleg nem a testalkatodhoz mérten válogatsz. Most megmutatjuk, hogyan emeld ki egy ruha segítségével az alakod előnyeit, és hogyan rejtsd el azokat a részeket, amelyekkel kevésbé vagy elégedett.

Fotó: kuplio.hu

A tippjeinknek köszönhetően többé nem nyúlsz mellé, és mindig tudni fogod mi áll jól, és miben nézel ki a legjobban. Válaszd ki a legújabb nyári szetted, amellyel minden lépésben bókok várnak bárhová mész. Ha az erre szánt összegből a lehető legtöbbet akarod kihozni, akkor vásárolj az Orsay kuponkód segítségével és spórolj. Ha néhány extra kiegészítővel gazdagítanád a ruhatárad, akkor nézz körül az Aliexpress-en, ahol az Aliexpress kupon felhasználásával sokkal olcsóbban vásárolhatsz. Na, de most már lássuk, mit vegyél fel, és mi az, amit mindenképp kerülj. 5 testalkatot különböztetünk meg, de fontos tudni, hogy mindegyik különleges és egyszerre több kombinációja is lehetséges.

Alma

Az ilyen testalkattal rendelkező hölgyeknek nem túl hangsúlyos a derékvonaluk. Széles vállal és vékony lábakkal rendelkeznek. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor válassz olyan ruhát, amely eltereli a figyelmet a derék részről. Remek lesz az A-szabású ruha, V-kivágás, amelyek optikailag mind megnyújtják a testalkatod. Jól fogsz mutatni az átlapolós ruhákban is, amely jól mutat minden testalkaton. Jó megoldás lehet még az aszimmetrikus szabású ruhák is. Olyan felsőt válassz, amely legalább a derekadig ér. A szűk farmer helyett válassz inkább a lábszárnál kissé bővebb fazont. Ha zakóról van szó, az egyszínű jobb választás, mint a többszínű, amely optikailag kövérítene. A zakó helyett megfelelő lehet a hosszú mellény. Ha szeretnéd optikailag karcsúsítani a derekad, akkor az övet viseld a derekad alatt.

Körte

Keskeny felső test és szélesebb alsótest jellemzi. Az ilyen testalkattal rendelkezők jól teszik, ha inkább a vállaikat emelik ki, ezzel ellensúlyozva a többi testrészt. Erre tökéletesen alkalmasak a peplum felsők, amelyek elterelik a figyelmet a széles csípőről. A felsők legyenek világos színűek, a nadrágok és szoknyák pedig sötétebb árnyalatúak. Hogyan vond a figyelmet a vállakra? Válassz különleges szabású vagy feltűnő színű felsőket. Ugyanilyen előnyös lehet a réteges outfit is. Ha ruhát szeretnél, válassz A-fazont, vagy pánt nélkülit. Ha pedig szoknyáról van szó, itt is az A-fazon illetve körszoknya lesz a megfelelő választás.

Téglalap

Az ilyen alkatú hölgyeknek általában egyforma széles a csípőjük és a válluk is, és nem túl hangsúlyosak a vonalaik. Emellett viszont vékony lábaik és kezeik vannak, amit nem szabad takargatni. Az ilyen alakú hölgyek viseljenek bátran spagettipántos felsőt vagy ujjatlanokat. A karcsú lábakat emeljék ki egy miniszoknyával vagy rövidebb ruhával. Hogy optikailag kicsit erősebbnek tűnj viselj díszes vagy fodros ruhákat. A zakó legyen kétszínű. A te a alkatodhoz bármilyen nadrág illik – szűk és bő egyaránt. Viszont jó lenne kerülni az oversize darabokat. Ha viszont nem szeretnél róla lemondani, használj övet a derék kiemelésére.

Fordított háromszög

Erre a típusra a széles vállak és keskeny combok jellemzők. A bőszárú nadrágokban tökéletesen festenek majd, hiszen ezzel ellensúlyozzák a széles vállakat. A V kivágás szintén segít optikailag karcsúsítani a felső testrészt. A felső részek legyenek a lehető legegyszerűbbek – kerüld a rétegeket, a fodrokat vagy a válltömést. A felsőrészek legyenek elég hosszúak, mert a rövid felsőkben a mellek és vállak még erősebbnek tűnnek majd. Általánosságban elmondható, hogy a nagy minták erősítenek, így inkább a kisebb mintákat válaszd. A lapolt midi szoknya ellensúlyozza a széles vállakat, így sokkal arányosabbnak tűnik majd a testalkatod.

Homokóra

A legnagyobb előnye ennek az alkatnak a keskeny derék, amit mindenképpen ki kell emelni. Tökéletesen festesz majd az övekkel rendelkező ruhákban, amelyek a kiemelik a széles csípőd, de elterelik a figyelmet a vállakról és combokról. Jó ötlet még a ceruza szoknya, szűk ruhák, amelyek kiemelik a vonalaid. Felvehetsz magasderekú nadrágot és crop topot is. A homokóra testalkatú hölgyek bátran hordhatnak overált is. Ami a felső részeket illeti, inkább válaszd a V-kivágást, mint a magasnyakút. Inkább mondj nemet az oversize-ra, amelyekben sokkal erősebbnek tűnsz majd. (X)

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás