Munkahelyi románcok: ártalmatlan flört, sírig tartó szerelem és a megcsalás...





Az emberek többsége már valamilyen úton belegabalyodott kollégájába, most röviden összefoglaltuk, mire érdemes figyelni a munkahelyi kapcsolatoknál.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.01.23.
Forró

Egy amerikai felmérés szerint a munkavállalók 59 százalékának volt már munkahelyi párkapcsolata - számol be a jelenségről a Diéta és Fitnesz. Legtöbben a kollégájukkal jönnek össze, viszonylag kevésbé gyakori, hogy valakinek a főnöke lesz a párja.

A munkahelyi szerelmek 11 százaléka ebédszünetben, 10 százaléka túlórázás közben kezdődik

A következőket mindenképpen érdemes végiggondolni, ha éppen mi is munkahelyi kapcsolatban lennénk:

  • Ez milyen hatással van a munkánk hatékonyságára?
  • Mennyire zavarja ez a többi kollégát?
  • Az természetes, különösen egy új munkahelyen, hogy próbáljuk megismerni a kollégákat, azonban, ha el akarjuk kerülni a későbbi félreértéseket - mondjuk ha párkapcsolatban vagyunk - jobb előre tisztázni ezt, ha úgy látjuk valaki többet lát belénk, mint egy kedves munkatársat.

    A főnök kedvencére mindenki neheztel

    Az is gyakorta előfordulhat, hogy a főnök kiszemeltje előnyben részesíti partnerét. Ilyenkor sokan teszünk rosszmájú megjegyzéseket. Természetesen nem egyenes az összefüggés, simán lehet, hogy valóban kiváló munkaerőről van szó, a vezető személy - legyen nő vagy férfi - pedig el tudja határolni az érzelmi alapú és a racionális döntéseit.

    Segítség! A munkatársam a párom!

    Annak, hogy két ember a munkahelyén esik szerelembe, természetesen lehet pozitív és negatív hozadéka is. Nyilván minden kapcsolat elején az ember sülve-főve együtt akar lenni a másikkal, így az, hogy nem csak munkán kívül, de magán a munkahelyen is együtt lehet két szerelmes ember, az maga a mámor. A baj csak akkor kezdődik, ha ez a munka rovására megy vagy ha helyet hagynak az érzelmi reakcióknak is, így az egész iroda végighallgathatja, ha éppen hullámvölgy van a kapcsolatukban.

    Együtt hatékonyabb

    Természetesen a közös munkahely jól is elsülhet. Vannak cégek, amelyek kifejezetten támogatják a munkahelyi párkapcsolatokat, például úgy, hogy egy irodába helyezik a párt, hiszen, ha ők jól érzik magukat együtt, akkor a munkában is motiváltabbak lesznek.

    Megcsalás, sírig tartó szerelem

    A munkahelyen kialakulhatnak viszonyok, már házas, párkapcsolatban lévő vagy szingli emberek között. Sokak rémálma, hogy párja a munkahelyén beleszeret valakibe, és azt gondoljuk, ha kilép az ajtón, pár óra múlva már valamelyik kollégájával kávézik és randevúzik egyeztet. Ez sajnos benne van a pakliban, de mint minden mást, ezt is embere válogatja.

    A munka nagyon fontos része az életünknek, éppen ezért a munkahelyi kapcsolatok is kiemelten fontosak.

    Ha abban a helyzetben lennénk, hogy a munkahelyen talál ránk a nagy szerelem, bár nagyon nehéz, de próbáljunk meg a munka és a magánélet között határt szabni.

     





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás