Hogyan válasszunk mobiltelefont karácsonyra? Segítünk





Ahogy a mobiltelefonok sem egyformák, így az igényeink is különbözőek. A rengeteg extrával felszerelt divatos okostelefonoktól az egyszerűbb típusokig számos márka között nézelődhetünk a maxapro.hu-n, ahol a vadiúj készülékek mellett használt mobilokat is remek áron vásárolhatunk. A közelgő ünnepek előtt érdemes inkább online beszerezni a nekünk minden szempontból tetsző mobilt. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.18.
mobiltelefon

Az alábbiakban ezeket a fontos tényezőket foglaltuk össze a Maxapró ajánlásával.

Mennyire fontos az ár?

Igen fontos tényező, főleg így karácsony előtt! Nem beszélve arról, hogy a jelenlegi helyzetben árérzékenyek vagyunk és először azt kell eldöntenünk, hogy milyen árkategória között keresgéljünk, utána pedig jöhet maga a márka. Az iPhone és a Samsung brandek nem tartoznak a legolcsóbb árkategóriába, viszont nem kell egyből iPhone 11 Pro Dual (350.000 Ft) vagy Samsung Galaxy S20 FE (230.000) készülékeket venni. Ráadásul a Samsung-on belül számos középkategóriás vagy olcsóbb (50 – 60.000 Ft) telefont is találhatunk. Az árskála végén pedig olyan márkákat találhatunk, mint a Huawei, Nokia, a Honor és a Motorola.

Melyik a legjobb mobiltelefon számunkra?

Érdemes először egy „listát” készíteni, hogy mik a legfontosabb tényezők, amelyek alapján megvehetjük a kívánt mobiltelefont. Kell-e nagy képernyő? Mennyire fontos a kamerafelbontás, illetve milyen gyakran használjuk fotózásra a telefonunkat? Munkához, utazáshoz, vagy csak hétköznapi használathoz fogjuk használni? Fontos-e nekünk az 5G?

Melyik operációs rendszert részesítjük előnyben?

Az ár mellett talán az egyik legfontosabb kritérium a megfelelő operációs rendszer kiválasztása. Android és az iOS rendszerekről beszélhetünk. Mindkettő gond nélkül használható és számos applikációt, illetve játékot támogat. Természetesen van lehetőség váltani a két rendszer között, viszont mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Az egyszerűségét tekintve az Android platform a legjobb: egy hétköznapi USB kábellel átvihetjük a mobiltelefonra adatainkat és fordítva. Az iOS-nél ott az iCloud vagy az iTunes viszont az adatátvitel nem olyan egyszerű, főleg, ha nem minden eszközünk fut ezen a platformon. Az Android további előnye, hogy itt többféle márka és gyártó között is válogathatunk, az iOS esetében csak és kizárólag Apple-termékek jöhetnek szóba. Ugyanakkor, ha már használunk MacBook-ot vagy iPad-det, akkor valószínűleg egy iPhone lesz a leghasznosabb készülék számunkra.

Az akkumulátor élettartama

Korábban a legtöbb mobiltelefont kivehető aksival hozták forgalomba. A legújabb márkák mindegyike csak a szervízben cserélhető, ezért is fontos jól megfontolni, hogy mennyire kell a nagyobb kapacitású készülék. Az úgynevezett „mAh besorolás” (pl.:3000, 3500, 4500) nagyjából előirányozza, hogy milyen készüléket vegyünk, illetve mire szeretnénk használni az okostelefont. A kapacitást tehát nagymértékben befolyásolja a képernyő mérete, a felbontás, valamint maga a szoftver. Ezért nem érdemes leragadni a számoknál.

Egyéb kritériumok

A fentiek mellett sokan még a belső tárhelyet is fontosnak tartják. Az Android esetében bármilyen alaptárhelyű mobiltelefon MicroSD kártyával bővíthető, ezzel szemben az Apple telefonjai nem tartalmaznak ilyet. Itt már rögtön nagyban kell gondolkodnunk (pl.: 64 gigabyte vagy 128 gigás készülékek.) Hasznos lehet a vízállóság is, ennek a legjobb módja, ha üvegfóliát teszünk az okostelefonra, még akkor is, ha eleve víz-por, vagy cseppállónak készíti a gyártója.

(x)





Ezeket olvastad már?
Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás