RETRO RÁDIÓ

Budapesti eladó ingatlant keresel? Ez várható 2021-re

A lakáspiac 2020 elején még növekedést mutatott, főleg a budapesti eladó ingatlanok voltak népszerűek, és az albérletárak is növekedtek. A koronavírus járvány pedig mindent megváltoztatott: hiába vezette be a kormány a hiteltörlesztési moratóriumot az ingatlanok vásárlása csökkent, annak ellenére, hogy a lakások jóval olcsóbbak lettek. (x)Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.18.
lakáspiac

A startlak.hu -n jelenleg is kereshetünk kedvező áron fővárosi ingatlanokat. Cikkünkben pedig összefoglaltuk, hogy mi várható 2021-ben.

Ingatlanpiaci előrejelzések

A Duna House ingatlanügynökség elemzése szerint jelenleg egy különleges terület az ingatlanok piaca, főleg a budapesti eladó ingatlanoknál következett be változás. A legtöbb eladott lakás a főváros 13. és 14. kerületében talált gazdára és itt is a legkeresettebbek a 40-60 m2-es ingatlanok voltak. Érdekesség továbbá, hogy a budai régióban 21%-kal több lakást értékesítettek, mint tavaly, Kelet-Magyarországon pedig a panelra volt több kereslet. A falvakban pedig a falusi CSOK-nak köszönhetően élénkültek meg a házeladások.

Mi lesz jövőre? Az elemzők szerint a koronavírus jelenléte átrendezheti a piacot. Az albérletek árai csökkennek, jelenleg több a kiadó lakás, mint a bérlőjelölt, az eladó lakások is olcsóbbak lehetnek. A különböző hiteleknek köszönhetően pedig könnyen juthatunk hozzá a kedvező budapesti eladó ingatlanokhoz, akár Budapest belvárosában. A COVID miatt viszont sokan elvesztették a munkájukat nem beszélve arról, hogy több helyen csökkentek a fizetések. Érdemes inkább kivárni, mint belefutni valamilyen rossz hitelkonstrukcióba. Az sem mellékes, hogy az olcsó lakásra még rájöhet a felújítási költség is.

Hol keressünk budapesti eladó ingatlant?

Ház, lakás egy újépítésű társasházban vagy irodának szánt lakás? Ha a fővárosban szeretnénk lakást vásárolni akkor érdemes ingatlantanácsadóhoz fordulni, aki megtalálja számunkra a megfelelő budapesti eladó ingatlant. Mindezek mellett célszerű online is böngészni, hiszen a keresési kritériumok igen sokfélék lehetnek: ház, lakás, panellakás, nyaraló vagy ingatlan irodai célra, a lehetőségek tárháza tehát igen széles. Azt sem szabad elfelejteni, hogyha egy társasházban lévő lakáson gondolkodunk, akkor vegyük be a költségvetésbe a kocsibeállót vagy garázst is. Jelenleg – köszönhetően az ingyenes parkolási intézkedéseknek – az országban bárhol ingyenesen parkolhatunk, viszont ez nem lesz mindig így.

A későbbiekben egy jó garázs szinte aranyat érhet, pláne Budapest belvárosában. Ha pedig nem használjuk, bérbe is adhatjuk. Ebben az esetben megint konzultálhatunk szakértővel. Ingatlan esetében tehát – legyen az országosan, vagy csak Budapesten elérhető – ne hamarkodjuk el a döntést, nézzünk körbe alaposan a lehetőségek között és forduljunk szakemberhez, hogy később boldogan élhessünk a kiválasztott lakásban vagy házban.

(x)

Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók, különösen ennek a csillagjegynek

Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók, különösen ennek a csillagjegynek

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás