RETRO RÁDIÓ

„Ülj le a p****ba!” – mindennaposak a durva inzultusok akár fényes nappal is Józsefvárosban – Videó!





Pocsék lett az elmúlt időszakban a közbiztonság, egyre több az utcai balhé Józsefvárosban – kommentálja lapunknak Sára Botond volt polgármester a magánvideót, amit hozzá juttattak el. – Hagyjál már! Add vissza az irataimat! Rendőr! – kiabálta a VIII. kerületben egy botos öregember, akit napközben, az utcán vegzált egy illuminált férfi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.23.
VIII. kerület Botrányos állapotok

„Amióta a baloldal vezeti a várost, egyre többen panaszkodnak arra, hogy félnek az utcán” – mondta a Metropolnak Sára Botond. A jelenleg budapesti kormánymegbízottként dolgozó, Fidesz–KDNP-s expolgármester elárulta azt is, hogy sok panasz érkezik hozzá amiatt, hogy az utcákon lévő mocsok mellett az agresszív jelenetek száma is nő, és a kerületiek nem szívesen sétálnak végig az utcákon, de még a szomszéd házba sem mennek át esténként bizonyos helyeken.

Dolgát végző ember Józsefvárosban – Fotó: Facebook

A videót a Kiss József utcában vették fel, korábban ez biztonságosnak számított

A múlt héten letarolta a netet az ablakból felvett jelenet: az idősebb botos férfi iratait és kulcscsomóját védi támadójától. A videóból az is kivehető, hogy a két ember ismeri egymást és valamiféle kapcsolatban is vannak. A zaklató alak keresett valamit az öregnél, aki megígérte neki, hogy jelentkezik majd, ha az meglesz neki.

„Hagyjál már! Add vissza az irataimat! Rendőr! Add vissza! Hagyjál békén, ne! Rendőr!” – kiabálja a botos öreg.

„Ülj le!” – parancsol rá a támadó.

„Majd leülök! Na, Isten áldjon meg! Majd ha lesz, akkor szólok!” – válaszolja az idős férfi.

„Majd ha... lesz. Isten áldjon! Ülj le a p...ba!” – ordít rá a vegzáló alak.

„Hagyjál békén!” – kiabálja vissza a kisöreg.

A videót itt nézheti meg.

Ma nincs elvárás, mindenki azt csinál, amit akar”

„A baloldal mindenkire ráhagy mindent. Azt csinálhatsz, amit akarsz. Ez a politikájuk, egyébként Karácsony Gergely ugyanezt teszi Budapesttel. Emiatt nincs igazodási pont, és ez az óriási szemléletbeli különbség idézte elő a változást Józsefvárosban is. A hozzáállásuk sok olyan embert felbátorított, akiket mi korábban kiszorítottunk a kerületből. Most tudják, hogy senki nem fogja számonkérni őket. Például korábban elmenekült drogkereskedők tértek vissza, közterületen randalíroznak a szenvedélybetegek és a hajléktalanok. A kínálat pedig oda megy, ahol a kereslet van” – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

„Pikó betartja választási ígéretét, abban nem szerepelt a jó közbiztonság”

„Első dolga volt, hogy hatályon kívül helyezte azokat a közbiztonsággal kapcsolatos rendelkezéseket, amelyeket egy lakossági konzultáció alapján hoztunk meg korábban. Ez a döntése azt jelenti, hogy neki nem fontos kérdés a közbiztonság, inkább harmadlagos témaként kezeli azt. Igaz, nem is ígértek soha jó közbiztonságot, ezt be is tartják” – hangsúlyozta Józsefváros korábbi polgármestere.

Egy józsefvárosi lakó felvétele: egy illuminált állapotban lévő férfi erőszakoskodik egy öregemberrel – Fotó: Facebook

A baloldali vezetés magára hagyta a lakosságot és a rendőrséget

„A rendteremtés csak közös akarattal megy. Együtt kell működnie a lakosságnak, a rendőrségnek és az önkormányzatnak. Mi ezt tettük és látható volt a pozitív eredmény: a józsefvárosiak elmondták a problémáikat, a testületünk például társasházikamerarendszer-fejlesztést indított, a Világos kapualjak pályázatunkkal pedig felújították a társasházi kapukat és világítást szereltek be, ezáltal felszámoltuk a sötét kapualjakban való vizelés és egyéb más… jelenséget. Mi mindent megtettünk, hogy a rendőr számára szolgálati lakásokat biztosítsunk. Rendőrházat is építettünk. Így kedvezőbbé vált számukra a szolgálat vállalása, bevonzottuk őket a kerületbe. Ezt hívom én együttműködésnek.”

„Pikó viszont elutasított minden társasházi térfigyelő pályázatot. Nem támogatja a rendőrséget, így a kapitánynak is nehezebb a rendőröket Józsefvárosba csábítani szolgálatra. Nincs kézben tartva a közterület-felügyelet, alig láthatóak az utcákon, de felszámolták a polgárőrséget is. Még párbeszéd sincs az önkormányzat és az említett szervek között” – mondta el lapunknak Sára Botond.

 

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás