Egyik munkatársunk egy kellemes nyári sétát akart tenni az V. kerületben, amikor a Vigadó téren található parkban megpillantotta a nem túl szimpatikus külsejű alvó embereket.

Az arra járók igyekeztek úgy tenni, mintha észre sem vennék a nem éppen bizalomkeltő látványt nyújtó embereket, akikről már az első pillanatban látható, nem a kemény munka fáradalmait pihenik ki éppen.

Pedig a csodás gyep, ahol összegörnyedve fekszenek a hajléktalanok szinte hívogatja a sétálókat egy kellemes kis piknikhez. Nos, érthető, ha az eldőlő embereken kívül senki más nem akart élni ezzel a lehetőséggel…

A belváros szívében, a Vigadó téren úgy heverednek le a csövesek, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne (Fotó: Metropol)

Sajnos szinte nem telik el úgy egy nap, hogy ne kapnánk olvasóinktól olyan felvételeket, amiken azt mutatják meg, mennyire képesek kivetkőzni magukból a Budapesten élő hajléktalanok.

Az VIII. kerületi Auróra utcában lakók is elképesztő látvánnyal szembesültek, amikor egy férfi fényes nappal tolta le a nadrágját, hogy elvégezze a nagydolgát.

Visszataszító videót osztottak meg a Csodás Lágymányos Facebook-oldalán. Két láthatóan nem a fáradságtól kidőlő férfi látható, akik minden gond nélkül tértek nyugovóra a XI. kerület egyik füves részén. Úgy tűnik, nekik igazán jól telhetett az estéjük, ami miatt viszont sokaknak elég rosszul indult a reggel, hiszen ez a látvány senkit sem töltene el boldogsággal.

Ellepték a hajléktalanok Budapestet. A legkritikusabb a VIII. kerület, ahol egyre kilátástalanabb a helyzet, drogosok hevernek a legváratlanabb helyeken.