Hétfőn még minden követ megmozgatott a kamasz édesanyja, hogy megtalálja az eltűnt gyereket, majd kedden jött a szörnyű hír, Gábor végzett magával.

A gimnazista fiú anyja már a keresésekor elárulta, a tinit zaklatták az osztálytársai.

Mint arról lapunk is beszámolt, a 16 éves Gábor hétfőn elindult az iskolába, az oda tartó buszra azonban már nem szállt fel. Az édesanya fia kereséséről szóló posztja futótűzként terjedt a neten. Ebből derült ki, hogy Gábort osztálytársai cikizik, bántják. „Volt olyan kijelentése is, hogy inkább a halál, mint az iskola, valószínűleg ez állhat az eltűnése hátterében” – írta az anyuka a posztban.

Kedden jött a tragikus hír, Gábor felakasztotta magát. Holttestére nevelőapja talált rá.

A dráma után lapunk megkereste azt a gimnáziumot, ahol a vajai fiú tanult, hogy tudtak-e a zaklatásról és arról, hogy a diákjuk öngyilkos lett, ám megdöbbentő választ kaptunk.

Nem tudunk semmit az esetről” – jelentette ki először a telefont felvevő illető.

(Fotó: Facebook)

Nem tud megbocsátani

Nem teszünk jogi lépéseket, szeretnénk békében gyászolni. Persze, azokra a gyerekekre haragszunk, akik a fiamat szekálták. Nem tudok nekik megbocsátani. Ép ésszel nem tudjuk felfogni, miért kellett bántani őt” – mondta a Blikknek Lovas Edina, aki sok üzenetet kap Gábor halálhíre óta, de a zaklatásban résztvevő gyerekek és szüleik nem keresték meg.

„Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek” – mondta Edina, aki most a fia temetését szervezi.

A lap döbbenetes részleteket tudott meg a zaklatásról

Információik szerint az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, s Gábort a lányok sem kímélték. Sőt, ők voltak a leghangosabbak! A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak. Az különösen bántotta, hogy a lányok is nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélnek vele.

Ha segítség kell

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!