RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ez a férfi a góréja az Örsön kéregető koldusbandának – Rejtett kamerás felvétel!





Az Örs vezér terén összeverődött kolduscsapatok zaklatják az arra járókat. Az egykor szebb napokat megélt környéket ellepték az ittas és bedrogozott kéregetők, akik óriási koszt hagynak maguk után. Utasként megrázó végigsétálni az aluljáróban, ahol mindennapos látvány a saját vizeletében fekvő ittas ember is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.06.
XIV. kerület biztonság

A Metropol rejtett kamerás felvételein jól látható, hogy egy szervezett bűnözői csapat alakult a téren. A fekete pólós főnöknek tűnik, miután a környéken található összes gyanús alakkal beszélgetett és láthatóan valami előre megtervezett feladatot vázolt fel nekik. Miután kiosztotta a „teendőket”, úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást.

Egy női ruhás férfi fel-alá járkál, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Minden bizonnyal szexuális szolgáltatást adna, erre utal általában az ilyen alakoknál megfigyelhető, látható helyre rögzített kézfertőtlenítős flakon is. A videóban felbukkan egy kölyökkutyás alak, aki az „értekezlet” után eltűnik, majd hosszas percek után újra felbukkan a metró távolabbi kijáratánál, és letelepedik az egyik oszlop mellett kéregetni úgy, mintha ő senkit sem ismerne.

Zaklatják az árusokat is

„Egyre rosszabb a helyzet, óránként jönnek, hozzánk kuncsorogni a zűrösebbnél zűrösebb arcok. Rendőrt, közterest alig látni. Próbáljuk őket elküldeni, de mindig visszajönnek. Sokszor a vásárlókat is elüldözik – mondta az egyik bolt eladója, aki szerint az Örs vezér tere lett a legszörnyűbb tér a fővárosban. Egy másik kereskedő is panaszkodott, hogy az utóbbi pár évben nagyon leromlott a tér biztonsága.

”Nagyon nehéz így nap mint nap dolgozni, de sajnos meg kell szoknunk. Kéregetnek, kiabálnak, zavarják az embereket. Már 6 éve van itt üzletem, de ilyesmi az elején nem fordult elő, mára teljesen eltűnt a közbiztonság.

A koldusok elfoglalják az aluljárók lépcsőit, összepiszkítják a padokat és gyakori az is, hogy a jegykiadó automatát eltömítik

A Metropol megkérdezte a járókelőket, hogy hogyan látják a csomópontot. Szinte mindenkit zavart, hogy ilyen környezetben kell reggel és este is áthaladniuk.

A közelben lakom, lángosért gyakran járok át az Örsre. Olyankor mindig betalál valaki. Az egyiknél még kés is volt, de elhajtottam” - mondta Zoltán.

Anikó munkába menet jár erre: „Borzasztó állapotok uralkodnak, konkrétan kiráz a hideg, amikor át kell haladnom a téren.

Mária pedig esténként nem mer egyedül erre jönni: ”Nem tudok átjutni úgy a téren, hogy egy drogos vagy ittas alak meg ne szólítson.„

Régen zenészek kéregettek, mára azonban átszerveződött a paletta (Fotó: Olvasói fotó)
Újságírónk a takarítás után járt a helyszínen. Ha ilyen a tisztaság, milyen lehet az általános kosz? (Fotó: Metropol/NZ)

Ennyire sohasem volt tragikus a helyzet a csomóponton

Borbély Ádám a Zugló Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy a kerület korábbi jobboldali vezetése egyszer már felszámolta a problémát.

”Rendeletben tiltottuk be a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, amitől a közbiztonság is jobb lett. A rendelkezést viszont később a baloldali többségű testület elkaszálta. Magyarul az akkor kerületi polgármesterként tevékenykedő Karácsony Gergely „engedélyezte” a hajléktalanok közterületi lakhatását, aminek meg is lett a következménye„ – jelentette ki a Metropolnak a képviselő.

A forgalmasabb zuglói közterek, mint a Bosnyák tér, a Stadionok vagy a vasútállomás környéke is egyezést mutat az Örs terei viszonyokkal.

”A közterületi problémák felszámolásával párhuzamosan az ellátórendszernek is készen kellene állnia az onnan kiszorulók fogadására, de a politikai korrektség számos esetben még a probléma néven nevezését sem teszi lehetővé, nemhogy a felkészülést. Ígérni tudnak csak Horváth Csabáék, például már régen használatba kellene állnia az Örs vezér téri aluljáró akadálymentesített mozgólépcsőjének, de ebben az ügyben sem történt semmi. Ez a fajta hozzáállás lehet az oka a balliberális kerületvezetés cselekvésképtelenségének„ – mondta Borbély Ádám, aki hozzátette: kérdezzék meg a zuglóiak Horváth Csabát, hány hajléktalan fagyott meg télen a kerületben?!

Remélhetőleg télig megoldják a helyzetet az Örsön, amelyik a Blaha Lujza téri állapotokkal versenyzik (Fotó: Metropol/NZ)
Ez a látvány sem éppen „vendégmarasztaló”, úgy látszik a fővárosi takarítás nem jár együtt a szemétszállítással (Fotó: Metropol/NZ)

Rendőrségi közleménnyel frissítve

Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának (BRFK KVFO) vezetője elmondta, az Örs vezér tere kiterjedése okán, az ide befutó, vagy érintő közösségi közlekedési járatok sokasága örvén, forgalmasságából kifolyóan már önmagában is egy kiemelt funkciójú rész, ehhez járulnak hozzá a téren nagy számban megtalálható úgynevezett csoportképző-helyek.

„A kifejezés alatt értjük azokat a kereskedelmi-vendéglátóipari egységeket, amelyek a téren áthaladókat „megállítják”, vagy tudatosan választott célpontjai a sétáknak. Azt is tudjuk, hogy az átmenő, és a téren tartózkodó tömeg vonzerővé válik azok számára, akik a közterületen töltik el idejüket, ők a leírt külső csomópontot forgalmas mivolta miatt ideális adománygyűjtő területeknek ítélik meg. A folyamatokat, jelenségeket nem csak szemléljük és értelmezzük, de igyekszünk befolyásunk alatt is tartani. Az Örs vezér terének közbiztonsága fölött – kiemelt események híján, általánosságban – szinkronban négy szervezeti egység őrködik. A területileg illetékes X. és XIV. kerületi rendőrkapitányságok kollektívájának munkavégzését segítik a BRFK KVFO és a Készenléti Rendőrség egységei. A téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt„ - hangsúlyozta Wieszt Ferenc.





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás