RETRO RÁDIÓ

Hajléktalanprobléma Óbudán: zaklatják a helyieket a Kolosy téri beköltözők – Videó!





Elérte a hajléktalanprobléma a III. kerületet is. Egy Kolosy téren élő banda zaklatja rendszeresen az ott élőket és a járókelőket. Agresszívan kéregetnek, és a falra ürítenek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.21.
III. kerület fedélnélküliek

Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy az óbudai Kolosy teret birtokba vették a hajléktalanok, a Lajos utca sarkán lévő árkádsorban pedig jó ideje mocsok és emberi ürülék található. Ottjártunkkor 13 láthatóan ott élő, elhanyagolt embert láttuk, volt aki éppen hajat mosott a szökőkútban. A falakon több helyen emberi ürülék folyt végig, amit feltehetően a területfoglalók hagytak ott.

A lakók hiába takarítanak, naponta „újratermelődik” a mocsok Fotó: Metropol

Hajléktalanvécé lett a Kolosy téri árkádsor

„Ez itt sajnos mindennapos probléma” – panaszkodott Csákányi Zoltán, aki 3 éve lakik a Kolosy téri árkádsornál. „A lakásom alá költözött be a teret terrorizáló hajléktalancsoportból az egyikük. A látássérült unokatestvérem mindig felbukik benne. Minden este itt van, a „végtermékét” is mindig megtaláljuk. Az elmúlt négy napban már háromszor volt undorító ürülék itt végig a falakon. Sokszor pedig erőszakosan kéregetnek.”

Az itt élő család a gyerekekkel együtt kéreget Fotó: Metropol

Parkolóőrnek adják ki magukat a hajléktalanok

A téren attól sem riadnak vissza, hogy parkolóőrnek adják ki magukat, így csalva ki pénzt a téren lévő szupermarketbe érkező autósoktól.

Előfordult, hogy az egyik hajléktalan pénzt kért az itt parkoló autósoktól a parkolásért, és előfordult, hogy adtak is neki” – árulta el lapunknak Zoltán, hozzátéve, hogy gyakran egy egész család tanyázik ott, és gyerekekkel, kutyákkal kéregetnek.

A beköltözők holmijaival megrakott bevásárlókocsi az út mentén Fotó: Metropol

A plébános segítene, de egyedül tehetetlen

Zoltán azt is elmesélte, hogy egy csoport a templomkert mellett „rendezkedett be”, ruhát szárítanak, és beszólogatnak a templomba érkezőknek. „Hiába segít nekik a plébános, és próbálja normális helyre juttatni őket, ugyanúgy visszajönnek, itt élnek, és zaklatják az embereket” – számolt be a férfi.

Elértük a templom plébánosát, aki elmondta, nemcsak a Kolosy téren élnek nagy számban hajléktalanok, hanem a tér fölötti hegyen lévő erdőben és a Duna-parton is, a korábban szennyvízkivezetőnek használt emberméretű csövekben.

Tudok a problémáról, és ennek egyáltalán nem örülök, de megpróbálok segíteni” – mondta a plébános. „Adok nekik enni, mert keresztény ember vagyok. Sokuknak megpróbálom egyengetni az útját, elsősorban hazafelé, a családja felé, hogy ne itt, a Kolosy téren éljenek, hanem megtalálják a helyüket a társadalomban.”

A plébános szerint társadalmi összefogásra lenne szükség, mert a problémát ő egyedül nem tudja kezelni.

Ruhaszárítás a templom mellett Fotó: Metropol

25 hajléktalan költözött be a II. János Pál pápa térre

A Kolosy tér problémája nem egyedi a fővárosban. Május közepén a Metropol kint járt a VIII. kerület terein, parkjaiban. A II. János Pál pápa téren fekália- és vizeletszaggal szembesültünk. A teret ellepték a bódult állapotban fűben fekvő, vagy épp az arra járókat vegzáló 20–25 hajléktalan. A Keleti pályaudvar előtti téren a bokrok alatt több helyen is emberi ürülék éktelenkedett, a padokra nem lehetett leülni az ott alvó mocskos ruházatú emberektől.





Ezeket olvastad már?
Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás