A Margitsziget Budapest legzöldebb helye terebélyes platánfákkal, árnyas sétányokkal, színpompás virágágyásokkal, sportpályákkal és középkori műemlékekkel. A Duna által ölelt zöld park nemcsak a budapestiek kedvelt pihenőhelye, de népszerű turisztikai látványosság is. A Margitsziget 2013 óta a főváros közvetlen igazgatása alá tartozik. A szemétszedésért a Budapesti Közművek Zrt. (BKM) Hulladékgazdálkodási Divízió felel. Ez alól egyedül a drótból készült szemétgyűjtők a kivételek, amik a Főkert Kertészeti Divízió tulajdonai (a Főkert azonban tavaly szeptember óta ugyancsak a BKM igazgatása alá tartozik).

A látogatók egy ideig próbálták a szemetet a kukában elhelyezni, de később már csak mellé tudták dobni – Fotó: Metropol/NZ

2017-ben a Tarlós István vezette főváros közel 1 milliárd forintot költött a Margitsziget útjainak, parkolóinak és közvilágításának fejlesztésére. Arról nem találtunk információt, hogy vajon a Karácsony Gergely által elrendelt, a köztéri kukák 30%-át érintő tömeges leszerelés érintette-e a Margitszigetet, de érthetetlen, hogy miért hagyja a főváros jelenlegi vezetése szemétbe fulladni Budapest 5 éve felújított ékességét.

Ezt nehezen fogják kimagyarázni a kukás bácsik – Fotó: Metropol/NZ

Sokan nem értik, miért hagyják kifolyni a szemet a hulladékgyűjtőkből – Fotó: Metropol/NZ

Fotó: Metropol/NZ

Olvasói fotó

Olvasói fotó