RETRO RÁDIÓ

Karácsony Gergely a saját vízióit követi a budapestiek akarata helyett





A főpolgármester pár héttel korábban jelentette be, hogy 2023-tól, elzárná az autósok elől az észak–déli közlekedési folyosóként használt, pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.16.
budapesti káosz

Átgondolatlan és szakmailag helytelen Karácsony Gergely azon terve, hogy a pesti alsó rakpartot lezárja az autósok elől – mondta május elején lapunknak dr. Kovács Kázmér, a főpolgármester bejelentése után.

A Fidesz Budapest hivatalos Facebook-oldalán hétfőn írtak arról, hogy a főpolgármester ragaszkodik a budapesti közlekedés megbénításához.

A főpolgármester bejelentette, hogy a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését, ezért folytatni fogja esztelen vízióját, ami egész Budapestet forgalmi káoszba taszítaná„ - írják a bejegyzésben.

Nem támogatják a tervet

„A főpolgármester felmérése nem túl meggyőző: szerinte a budapestiek 49%-a támogatja az autómentesítést 43%-kal szemben - azonban a csalóka diagramot megnézve kiderül: valójában csak 17% adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot, ami messze van a széleskörű társadalmi konszenzustól.

Ráadásul több felmérés bizonyítja Karácsony bejelentésének ellenkezőjét, és a szakma sem áll a tervei mellett: a Magyar Autóklub elutasítja az ötletet, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig az itt működő vállalkozások érdekében indít online konzultációt” - hangsúlyozza a Fidesz Budapest.

Várják a válaszokat

„Karácsony kampányígéretei ellenére továbbra is elzárkózik a széleskörű társadalmi egyeztetés elől, ahhoz ragaszkodik, hogy saját vízióit kövesse a budapestiek akarata helyett. Ráadásul súlyos szakmai kérdésekre sem adott még megfelelő választ:
  • Hová terelné Pest északi-déli irányú közlekedését?
  • Hogyan csökkentené a budapesti autóforgalmat?
  • Hogyan oldaná meg, hogy a Belvárosban élők számára ne legyen elviselhetetlen a zaj- és légszennyezés a rakpartról a belső utcákba terelt forgalom miatt?
  • Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt, árokásás helyett kompromisszumokat várunk Budapest főpolgármesterétől!

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás