„Egyre kevesebb a hajléktalan a köztereken” – büszkélkedik Pikó, miközben teljesen ellepték a Józsefvárost a fedél nélküliek





Parázs vitáknak adott teret a Magdolna-Orczy negyed lakóinak szervezett fórum, ahol főként a hajléktalankérdés volt a téma. A polgármester szerint „ez egy nehéz kérdés”, és „több megértést” kért az emberektől.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.15.
VIII. kerület nyócker

A sokakat zavaró hajléktalanhelyzet kapcsán Pikó András megpróbálta elbagatellizálni a problémát a május 11-én, a Kálvária téren tartott fórumon. „Egyre kevesebb és kevesebb a hajléktalan ember a köztereken” – mondta valamilyen homályos felmérésekre hivatkozva, majd azzal érvelt, hogy sokan nem is hajléktalanok azok közül, akik akként viselkednek, hanem szenvedélybetegek, a probléma pedig kezelhetetlen – számolt be a lakossági fórumról a Hírnyolc.

Leszavazta a baloldal a rendőrség megerősítését

A kérdésre, hogy miért nincsenek utcai szolgálatot végzők, tulajdonképpen nem válaszolt, pedig az önkormányzat külön támogatást nyújtott ilyen szolgáltatásra az egyik hajléktalanellátó szervezetnek. Mindazonáltal szerinte fontos a munkájuk. „Nem tudok igazán gyors megoldást kínálni erre…” – mondta a polgármester, és „kicsi megértést” kért.

Ferencz Orsolya (Fidesz–KDNP) ugyanakkor egy közbiztonsági kérdésre válaszolva elmondta: a Fidesz-frakció szerette volna elérni, hogy emeljék meg a rendőrség támogatását, de azt a baloldal leszavazta.

A legtöbb kérdés a közterületi italozással, a koszos utcákkal-terekkel, a bérlakásokkal kapcsolatban merült fel. Előbbiről azt mondta az egyik lakos, hogy sokszor harmincan is összeverődnek alkoholt fogyasztani. Többen felvetették, hogy bizonyos kisboltok, trafikok ezeknek a közös italozásoknak a gócpontjai.

Józsefvárosi csendélet Fotó: Metropol/MK

Megdöbbentő állapotokat tapasztaltak a Metropol munkatársai a „Nyóckerben”

A Metropol a héten kint járt Józsefvárosban, ahol munkatársaink megdöbbentő állapotokat tapasztaltak: teljesen visszatért a régi „Nyócker”. A szeméthegyek között életvitelszerűen élők tömege azt mutatta: jogosan háborognak a helyi lakosok Pikó András VIII. kerületi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanpolitikája miatt. Az elmúlt évben lapunk már többször írt a II. János Pál pápa téren tapasztalható élhetetlen körülményekről és az elkeseredett lakókról. A helyzet azóta sem változott: a helyiek a lakásukból kilépve azonnal gyomorforgató fekália- és vizeletszaggal szembesülnek. A teret ellepték a bódult állapotban fűben fekvő, vagy épp az arra járókat vegzáló hajléktalanok: a parkban és a padokon többnyire 20-25 ott élő tartózkodik. A Keleti pályaudvar előtti téren a bokrok alatt több helyen is emberi ürülék éktelenkedett, a padokra pedig ha akart volna, sem tudott volna leülni bárki is: minden létező helyet elfoglalt egy-egy mocskos ruházatú férfi. A Teleki László téren ugyancsak hajléktalancsapatba botlottunk: ott a rollerparkolóba vették be magukat a fedél nélküliek.

A vizeldének használt fa rögtönzött vánkosként is funkcionál a II. János Pál pápa téren Fotó: Metropol/MK

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!





Ezeket olvastad már?
38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás