RETRO RÁDIÓ

„Idejárnak az osztrákok vásárolni...” – Ezt tapasztalják az emberek az élelmiszerár-különbségről





Olvasóink üzenetei is cáfolják a sok olyan hangulatkeltő posztot, ami arról szól, hogy „bezzeg nyugaton minden olcsóbb!” Persze tudjuk, hogy Ausztriában magasabbak a fizetések, mint Magyarországon, de a háborús infláció őket is sújtja, az meg egyszerűen nem igaz, hogy olcsóbb lenne Bécs, mint Budapest.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.24.
összehasonlítás

Jelentősen olcsóbbak az árak Magyarországon – derült ki a Ripost összehasonlításából, amely az osztrák és a magyar Aldi, Lidl és Interspar élelmiszerárait vizsgálta meg. Kiderült: a tej, a hús, a cukor, a gyümölcs, a csoki is drágább Bécsben, mint Budapesten. A Ripost azóta készített egy újabb ilyen árösszehasonlítást, immár nem az élelmiszerekről, és kiderült: az ünnepi ajándékvadászat alkalmával a Kik, a Takko Fashion és Pepco esetében is kivétel nélkül minden olcsóbb a magyar üzleteikben, mint Ausztriában!

Előző hasonló cikkünk kapcsán dőltek az olvasói kommentek is, és ezek is visszaigazolták: lehet, hogy kint a bérek is magasabbak, de tényszerűen nem igaz, hogy Bécs olcsóbb lenne mint Budapest, épp ellenkezőleg. Ez csupán hangulatkeltés a mindenkinek nehéz gazdasági helyzet idején...

Nagy a szórás az áraknál Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Olvasóink véleménye:

Harald: Soproni vagyok. Itt élek. Rengeteg osztrák jön ma is Magyarországra vásárolni. Nem mind fogorvoshoz, fodrászhoz megy. Boltokban (Spar, Lidl, Aldi) sokszor hallom őket, látom a bevásárlókocsijukat feltöltve. De miért is itt vásárolnak be?”

Berci: Ott 2000 és 3000 euró között keresnek az emberek!!”

János: Érdekes, mégis átjárnak hozzánk vásárolni, fogorvoshoz, fodrászhoz, autószerelőhöz! Vajon miért? És miért hisztiztek, amikor megtiltották nekik az ársapkás benzinvásárlást?”

Ildikó: Mi is szoktunk kint vásárolni Ausztriában, Svájcban, de senki ne mondja hogy ott pl. a hús, gyümölcs, zöldség olcsóbb, mert nem igaz! Van hogy valami akciós az esetleg…”

Balázs: Leginkább azt bizonyítja, mennyit romlott a forint értéke, mást nem.”

István: A határ mentéről mégis átjönnek sokan vásárolni hozzánk akár Kőszegre, Sopronba, vagy Szombathelyre stb...! A „szarabb” áruért!”

Segít a magyar árstop

A magyar kormány átmenetileg árstopot vezet be egyes alapvető élelmiszerek esetében, hogy segítse a magyar családokat a nehéz időkben. Az érintett termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál. Az árstop 2022. február 1-jétől december 31-ig tart.

Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:

kristálycukor

búzafinomliszt (BL 55)

finomított napraforgó-étolaj

házi sertéscomb

csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég

ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej

 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás