Életveszélyes új kihívás terjed a Tik-tok közösségi oldalán, aminek az a lényege, hogy a fiatalok ájulásig fojtogatják magukat. Az ártalmas próba az „áram-szünet” nevet kapta.

Egy Olaszországban élő lány a kihívás kapcsán azt találta ki, hogy egy övvel szorítja el a nyakát, ám emiatt tragédiával végződött a kihívás. A drámai pillanatokat mobiltelefonjával rögzítette, de azt még nem tudni, hogy online közvetített-e a próbatételét.

Képünk illusztráció / Pixabay

Később öt éves kishúga találta rá a szobájukban eszméletlen nővérére. Szülei azonnal riasztották a mentőket, akik kórházba szállították. Az orvosok kétségbeesetten próbálták megmenteni Antonellát, de sajnos nem jártak sikerrel. A lány szíve leállt és beállt az agyhalál – írta a Daily Star.

„A lányom, az én kicsi Antonellám egy ostoba, extrém TikTok játék miatt halt meg. Hát hogyan lehetne ezt elfogadni?” – nyilatkozta összetörten az édesapa, Angelo Sicomero. A gyászoló szülők a kislány szerveit felajánlották, hogy más gyerekek lehetőséget kapjanak az életre. A palermói ügyészség vizsgálatot indított Antonella ügyében.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!