Szívszorító történetet osztott meg egy gyászoló menyasszony: a koronavírusban szenvedő, 40 éves Leon Boase utolsó szavaival is a mesterséges altatás ellen tiltakozott, mert attól félt, ha kómába helyezik, soha többé nem fog magához térni. A férfi vészjósló mondatai pedig valósággá váltak, a járvány az életét követelte – írja a Metro.

 

Fotó: Pixabay

Nichola Jennison könnyek között nyilatkozott a brit lapnak arról, hogy november elején ő és vőlegénye is megfertőződött a koronavírussal. A middlesborough-i Boase-nek kezdetben egyáltalán nem voltak betegségre utaló tünetei, de egy héttel később olyan súlyos gyomorfájdalomra panaszkodott, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Egy nappal később pedig már mesterséges kómában, lélegeztetőgépen küzdött az életéért. Négy hetet töltött kritikus állapotban, míg végül december közepén a szervezete feladta a harcot.

A gyászoló nő elmesélése alapján a kórházba szállítást követően még FaceTime-on beszélt a vőlegényével, Boase ekkor mondta, hogy ne hagyják elaltatni, mert akkor sosem fog már felébredni, de akkor még úgy tűnt, a férfinak csak így van esélye a túlélésre. A kóma során azonban kétszer is tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, majd a veséi is rohamos romlásnak indultak. Az orvosok decemberre már csak 1%-os túlélési esélyt jósoltak az apának, de akkor is tüdőtranszplantációra szorult volna.